FOTO: Lennart Andersson

Oklart hur det blir med loppmarknad på torget

Höör Hörby-Höörs tennisklubb har meddelat att de inte fortsätter att arrangera loppmarknader på Nya Torg. Allt är klart med ny driftansvarig lyder beskedet från kultur- och fritidsnämndens ordförande Jill Andersson (S). Ett besked som nu får kritik från både tennisklubben och en kommunal tjänsteman.

Det var häromveckan som tennisklubbens chefstränare Fredrik Tuvesson meddelade att de slutar med att ansvara för loppmarknaderna på Nya Torg. Något som man gjort en gång i månaden de senaste åren.

I samband med detta upphör också tennisklubbens engagemang i de glasskiosker som klubben satt upp på Nya Torg, vid Vaxsjön och på Tjörnarps badplats.
I ett sms till SkD skriver kultur- och fritidsnämndens ordförande Jill Andersson att loppisarna inte alls upphör på lördagarna.
– Så är det inte. Loppisarna blir kvar men i en annan regi, skriver hon.
I en intervju med tidningen säger Jill Andersson att det är den kommunala verksamheten Drivhuset som fortsättningsvis kommer ha hand om loppisen och kiosken.

Fredrik Tuvesson överraskas över utspelet.
– Avsikten är så klart att hitta en lösning och det kommer vi att göra. Men jag förvånas över att en politiker går ut och säger att något är klart när det inte är det. Jag har frågat om hon vill köpa vår kiosk.
– Blir det Drivhuset är det en klockren lösning. Sen får vi se om de ska hyra eller köpa kiosken. Det får Höörs kommun svara på, säger Fredrik Tuvesson.
Kristina Johannesson ansvarar för uthyrningen av Nya Torg förvånas också över Jill Anderssons utspel.

– Ingen har kontaktat mig och det är jag som har ansvaret. Jag är lite förvånad över att det här diskuteras offentligt istället för att någon kontaktat mig. Jag väntar på att Drivhuset ska kontakta mig. Man måste ställe en fråga till oss om man vill använda torget, säger Kristina Johannesson.

Jill Andersson säger till sitt försvar att hon fått besked från kultur- och fritidschefen Christer de la Motte att det är helt klart att Drivhuset kommer ta över loppmarknaden på torget.
– Säger en tjänsteman att det är klart utgår jag från att det är så. Däremot visste jag inte att tennisklubben äger glasskiosken. Jag trodde att den var i kommunens ägo, säger Jill Andersson.

Dagens fråga

Firar du Lucia på något sätt?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev