Charlotte Kalla och Marit Björgen efter Kallas skiathlonguld. Nu möts de igen. Foto: AP

Nilsson och Kalla mot Björgen och Falla

OS Charlotte Kalla fick som hon önskade. OS-guldmedaljören på skiathlon åker i sprintstafettlaget i dag tillsammans med OS-guldmedaljören på sprint, Stina Nilsson.
Nu ska Sveriges två främsta skidåkare på damsidan för första gången kampera ihop i en sprintstafett.

– Jag är jätteglad att jag får åka tillsammans med Stina. Hon har varit så imponerande de senaste säsongerna och dessutom har hon ju en enorm kapacitet när det kommer till distans. Teamsprint är något som passar henne som handen i handsken, sade Kalla till SVT Sport i går.
Kalla kommer att ställas mot bland andra norskan Marit Björgen på förstasträckan.
– Charlotte har ju varit urstark fysiskt sett det senaste året, att ha henne på den första sträckan känns väldigt stabilt och tryggt, sade Nilsson till SVT Sport.
Kalla kommer att köra sträckorna 1, 3 och 5.

Stina Nilsson, som kör sträckorna 2, 4 och 6, kommer att tampas med bland andra norskan Maiken Caspersen Falla.
Förbundskapten Rikard Grip vill se riktigt motiverade åkare i spåren i dag. Också med tanke på motståndarna tror han på just Charlotte Kalla och Stina Nilsson.
– De är oerhört kompetenta och besitter många kvaliteter. De är också två åkstarka åkare för laget, sade han till sr.se.

På herrsidan blir det ett distansbetonat lag som kör sprintstafetten. Marcus Hellner och Calle Halfvarsson får köra onsdagens tävling – och ser sig som ett medaljlag.
– Konstigt om vi inte skulle se de chanserna, sade Halfvarsson till SVT Sport.
– Det är en distans och en tävling som passar oss. Banan ser bra ut, jag trivs i den och jag tror att Calle gör det också, fortsatte Hellner.
– Vi tror att det kommer att gå väldigt fort och då är Calle och Marcus de bästa, förklarade Grip uttagningen för Radiosporten.

Därför tvingas sprintbetonade åkare som Oskar Svensson och Teodor Peterson att stå över.
Efter att ha blivit petad lämnar nu Teodor Peterson Pyeongchang och reser hem.
Han är inte aktuell för femmilen som återstår efter sprintstafetten, skriver svt.se.

Sport i dag

Sportresultat