Malmös hyrcyklar blir allt populärare. Foto: Ralph Bretzer/Arkiv

Många fler hyrcyklar

MALMÖ Malmös hyrcyklar är en succé och i juni nästa år kommer de att rulla i många nya delar av staden.
Svågertorp, T-bryggan, Sibbarps kallbadhus och Nydalatorget finns med i det förslag på var de 50 nya stationerna ska placeras ut.

Hyrcykelsystemet Malmö by bike kommer att vara fullt utbyggt i juni 2019. Då med 100 stationer och totalt 1000 cyklar. 2016 invigdes 50 stationer och 500 hyrcyklar.
När hyrcyklarna nu placeras ut på nya platser blir det både med en utökning i de centrala delarna och med en spridning ut i ytterområdena.
– Hyrcykelsystemet fungerar jättebra och det är en succé. Nu kommer ännu flera områden att få cyklar, konstaterar tekniska nämndens ordförande Andreas Schönström (S).
Tekniska nämnden godkände placeringen av de nya cykelstationerna med ett fåtal undantag. Placeringarna på Odengatan i Limhamn, Davidshallstorg, Fairplaystadion vid Linnégatan och Svansjögatan vid Bellevuegården ska ses över igen.

– Stationerna kommer att finnas kvar i de områdena men det finns olika saker med placeringarna som måste ses över, tillägger Andreas Schönström.
Det kan vara både olämpligheten att bygga på en trottoar, en markfråga och den allmänna placeringen som nu ska genomlysas på nytt.

Översynen ska inte innebära någon försening. Senast i maj måste platserna vara klara för att stationerna ska kunna stå klara i tid.
Station Svågertorp finns med i det nya förslaget. Den uppfyller inte målsättningen om att det ska vara högst 400 meter mellan stationerna. Här är det en kilometer till närmaste station men förhoppningen är att kunna ändra på detta längre fram.
Stationen vid Saltimporten kommer att försvinna eftersom den har lägst användning av alla de platser som finns i dag.

Från Sibbarp till Nydalatorget

Förslag på nya stationer: Gängtappen, Rörsjöparken, Värnhemstorget, Erikslust, Pildammsparken, Själlandstorget,
Rosengårds station, Örtagårdstorget, Kockums park, Drömmarnas hus, Rosengårds centrum, Persborgs station, Garaget, Enigheten, Atleticum, Malmö stadion v, Hyllie station v, Hyllie station ö, Mässan, Malmö live, Holmatorget, Hylliebadet, T-bryggan, Limhamnsfältet, Limhamns sjöstad, Dragörkajen, RF Bergs plats, Sibbarps kallbadhus, Östervärn, Kirsebergs torg, Kirsebergs bibliotek, SUS/Södervärn, Almtorget, Nydalatorget, Söderkullatorget, Hermodsdal, Lindängsbadet,
Lindängen centrum, Davidshall, Svågertorps station, Spångatan, Moriskan, Falsterboplan, Spiggans plats, Kirserbergs sporthall,
Fair play stadion, Strandparken, Ärtholmen, Kroksbäcksparken, St Knut, Lindeborgs torg och Segevång.

Dagens fråga

Har du drabbats av inbrott eller stöld?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev