Foto: Michael Lindholm

H65 samlar in pengar till cancersjuk

HÖÖR Nu drar H65 Höör sitt strå till stacken i insamlingen till förmån för den cancerdrabbade 13-årige handbollskillen Oscar Sajland från Lund.

Flera klubbar och enskilda handbollsspelare har berörts av 13-årige Oscar Sajlands sjukdom. H43-spelaren som drabbats av en svårartad cancertumör som det inte finns behandling för i Sverige vilket innebär att familjen behöver samla in miljonbelopp för att kunna ta del av en behandling i Mexiko.

Nu har H65 Höör dragit igång ett eget insamlingsprojekt.
– Det här är någonting som samtliga sektioner i H65 Höör ställer sig bakom, med vetskapen om att familjen Sajlands öde kan drabba vem som helst. Vi kan inte göra mycket, men vi kan göra någonting, säger H65 Höörs damansvarige Elisabeth Hansson.

Under fredagens derbymatch mot Team Eslöv, med matchstart klockan 20. meddelar klubben att flera olika insamlingar kommer att äga rum.
Innan och under matchen kommer H65 Höör att sälja sammanlagt 500 korvar skänkta av en lokal korvtillverkare. Priset för dessa korvar, som grillas utanför entrén och i kiosken, kommer att vara valfritt (dock minst 20 kronor). Betalning kan ske kontant eller med swish. Alla intäkter för korvförsäljningen går oavkortat till insamlingen.
Även frivilliga donationer kommer att kunna ske till swishnumret.

Under veckan kommer dessutom en matchtröja med elitlagets samtliga autografer på att auktioneras ut. Auktionen avslutas på fredag klockan 20.
H65 Höörs ungdomssektion har gemensamt tagit beslutet att skänka 10.000 kronor från sin kassa direkt till insamlingen.
Intäkterna från all lottförsäljning går oavkortat till insamlingen.
Insamlingens totalsumma kommer att redovisas under fredagskvällen.

Sport i dag

Sportresultat