Redo för galan är artisterna Pierre Malmquist i Prime Time, Pearl och Joakim Safari samt Mats Lundberg i Drivkraft. I bakre raden Jonna Wester, Lillemor Johnsson, Rebecka Barkland och Cecilia Ekeblom i teamet.

Flera kända namn till Woman in Red-galan

MALMÖ Idolartisten Joakim Safari, krögaren Jennie Walldén och författaren Björn Ranelid är några av dem som slår ett slag för kvinnors hälsa när Woman in Red-galan återkommer till Malmö den 9 mars.

– Vi är glada över att vi har fått ihop ett så spännande program när 1,6 miljoner klubben nu firar 20-årsjubileum. Tillsammans med 2,6 miljoner klubben vill vi hjälpa till att sprida kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar och samla in pengar till medicinsk forskning i ämnet, säger Cecilia Ekeblom, lärare som är ambassadör för 2,6 miljonerklubben.

Vid en träff på Scandic Triangeln berättar hon och övriga representanter för de två klubbarna om galan som ska locka unga och äldre, kvinnor och män att ha en underhållande och ändå information kväll.
– Klubbarnas grundare Alexandra Charles Von Hofsten finns givetvis på plats för att berätta om våra två klubbar som riktar sig till kvinnor i olika åldrar, förklarar Cecilia Ekeblom.
Namnet för den ideella föreningen är från att det 1998 fanns 1,6 miljoner kvinnor över 45 år i Sverige. Tio år senare, 2008, bildades gruppen 2,6 miljonerklubben för yngre kvinnor, från 25 år och uppåt.
Föreningen arbetar för att genusaspekten ska bli en obligatorisk del i medicinsk forskning och läkarutbildning och driver egna projekt för kvinnors hälsa med fokus på förebyggande hälsa och kunskapsspridning.

För att tala om hjärtat och kvinnors specifika symptom, som skiljer sig från män, framträder Andreas Edsfeldt, läkare och forskare i kardiologi.
Från den ideella organisationen Drivkraft kommer Mats Lundberg för att berätta om sin verksamhet men också samarbetet med 1,6 och 2,6 miljoner klubbarna.
– Vi jobbar ideellt med att vara mentorer åt unga i Malmö som behöver stöd och detta samarbetet riktar sig enbart till unga tjejer, berättar Mats Lundberg.
Tv-kocken och krögaren Jennie Walldén finns på plats för att prata om hälsosam mat för hjärtat.
– Det blir också underhållning. Malmöpågen Björn Ranelid ska föreläsa om kvinnohjärtat och komikern Hanna K Mölstad, som är sjuksköterska, står för humorn på temat.

Skåneartisterna är Joakim Safari, som kom femma i senaste Idol, sångerskan Pearl eller Paula Åkesdotter Jarl, som har varit med och ordnat galan i Ystad och nu är engagerad i Malmö, samt livebandet Prime Time, som har slagit igenom det senaste året.
– Precis som mina kolleger tycker jag att galan är ett bra sätt att stödja kvinnors hälsa. Vid galan kommer jag att presentera min nya singel Ung och naiv, säger Joakim Safari.
Under kvällen ska det också avslöjas en hemlig gäst, som folk kan gissa på redan nu på hemsidan.
– Vi kan berätta så mycket som att det är en blond och folkkär person som har varit med i Melodifestivalen, säger Cecilia Ekeblom, som poängterar att galan 9 mars är för alla. inte bara medlemmarna.

Dagens fråga

Ska du fira en alkoholfri jul?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev