Citronen i diket kan vara den som kastades från gångbron på en passerande bil så att framrutan sprack. Foto: Stefan Persson
Två bilister fick frusna citrusfrukter kastade på sina fordon. Troligen har förövarna stått uppe på gångbron över väg 104. Foto: Stefan Persson

Frusen frukt kastas mot bilar

Kävlinge En polis är fortfarande sjukskriven efter att en okänd person kastat byggmaterial från en bro ner på polisbilen han satt i.
I lördags drabbades ytterligare två bilförare när någon kastade frusna citrusfrukter mot deras bilar, denna gången från bron över väg 104.

– Vi ser mycket allvarligt på detta, att någon får för sig att göra så här. Man kan köra av vägen och krocka, säger Mikael Rydberg, kommunpolis i Kävlinge.
För snart en månad sedan skadades en av hans kollegor när någon kastade ett 15 kilo tungt föremål på hans och kollegans bil. Båda skadades, varav den ena så allvarligt att han fortfarande är sjukskriven till följd av den whiplashskada han fick av smällen.

I söndags kväll vid 21-tiden drabbades två bilister med bara några minuters mellanrum av att okända personer kastade föremål på deras bilar. Den ena bilen kördes av en 53-årig kvinna. Hennes vindruta krossades när något som såg ut som en citrusfrukt träffade bilen.
– Hon säger att det var en frusen apelsin, säger Mikael Rydberg.
Även den 48-årige man som körde under samma bro en stund senare berättade att någon kastat en frusen apelsin som träffade vindrutan och taket.
– Han säger att det var något klibbigt, troligen en frusen apelsin, säger Mikael Rydberg.

När Skånskan besöker platsen på måndagen hittar vi en stor citron i diket tiotalet meter från bron. Frukten har en stor spricka i skalet, som kan ha uppstått när den träffade en av bilarna.
Båda de drabbade förarna undkom utan skador. De har anmält händelserna till polisen, som hoppas att det finns vittnen som berätta om de sett något eller personer som vet vem som ligger bakom.

– Vi är väldigt angelägna om folk som sett något hör av sig, säger Mikael Rydberg.
Gångbron över väg 104, som går från Rinnebäck över till cykelvägen invid kommunens förråd, ligger inom bara några minuters promenadavstånd till gångbron över väg 108.
Om det rör sig om samma personer som kastade föremål mot polisbilen vet polisen inte. Men den är angelägen om att hitta förövarna innan någon bilist skadas ännu allvarligare än hittills.

– De måste förstå att det är ett allvarligt tilltag, ett tråkigt ofog som man måste sluta med, säger Mikael Rydberg.

Dagens fråga

Ska du resa bort under julhelgen?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev