Redo för melodifestival var Allis Jönsson med dottern Valentina Jönsson från Eslöv som tillhörde skaran som höll tummarna för att Jessica Andersson ska vinna lördagens deltävling. FOTO: CLAES HALL
Premiär på Melodifestivalen var det för Asmaa Zamzam och Sofia McGee som kom tillsammans med ett gäng från organisationen Kompis Sverige för att göra något riktigt svenskt.
Glitter och lite mera glitter fanns att investera för den som var sugen på att glänsa i kapp med artisterna.
Idun och Jenny Ljung från Åkarp gillar Melodifestivalen för att hela arrangemanget och stämningen är så roligt. Någon favorit hade de dock inte för kvällen.
En extra pepp åt produktionens välkände studioman Henric von Sweigbergk tog Karolina, Mia och Freja Ahlgren med sig till Malmö Arena från Lomma.
Väninnorna Gunnel Sjögren och Janet Magnusson var överens, Jessica Andersson ska vinna tredje delfinalen.
Lisbeth Persson som kom med dottern Camilla Moberg och barnbarnet My Moberg från Staffanstorp höll en extra tumme för att Kalle Moraeus vinner.
Äntligen fick Casper Jansson Nielsen gå på Melodifestivalen som han hemifrån Södra Sandby röstat och engagerat sig mycket i. Han tog med sig mamma Lo Jansson och Jimmy Nilsson.
Från Trelleborg kom Herman Carlevåg, Jonathan Tiliander, Allan Heimby, Therése Heimby och i bakersta raden Annie Heimby och Hedvig Carlevåg.
Dans och underhållning drog igång publiken innan den första av två repetitioner inför publik drog igång på fredagskvällen.
Publiken roade sig i foajén inför starten av det första av tre publika arrangemangen i Malmö.

Folkfest när Mello kom till stan

HYLLIE Glitter och förväntan var självklara ingredienser när Malmö Arena på fredagskvällen slog upp dörrarna för Melodifestivalen – bland det mest svenska man kan göra.

– Vi skulle göra något svenskt tillsammans och då blev det Melodifestivalen, berättar Sofia McGee från Lund som premiärbesökte arrangemanget.
Hon kom tillsammans med Asmaa Zamzam och ett stort gäng via organisationen Kompis Sverige, som jobbar med integration.
– Jag känner inte alls till Melodifestivalen, men Sofia har berättat och förklarat och jag gillar ju musik, sa Asmaa Zamzam, som såg fram emot kvällen på Malmö arena.

Foajén och hela området fylldes med folk och lika många förväntningar flera timmar innan den första av två repetitioner inför publik drog igång den tredje deltävlingen.
Musik, dans, godisutdelning, blinkande hattar tillsammans med öronproppar för den känslige höjde stämningen medan publiken strömmade till.

Från Svedala kom en förväntansfull Samuel Funhagen tillsammans med föräldrarna Hanna och Roger som kom fram till att de nog höll lite extra på artisten Mendez.
– Fast det hade ändå varit fräckt om Kalle Moraeus hade vunnit och gett de andra en match, menade Roger Funhagen.
Om kompisarna från Lund hade sämre koll på Melodifestivalen så var det åtskilliga som besökt evenemanget flera gånger. Bland andra Idun och Jenny Ljung från Åkarp.
– Det är allt glitter, stämningen, allt som är hela grejen. Jag tycker också att det är roligt att få uppleva produktionen på plats och sen se det på tv, förklarade Jenny Ljung.
Även Mia, Freja och Karolina Ahlgren från Lomma har varit på plats flera gånger just för stämningens skull.
Den här kvällen hade de dessutom med sig en egen ”heja-skylt” för att hylla produktionens välkände studioman och spindeln i nätet, Henric von Sweigbergk.

Varför Henric von Sweigbergk? Känner ni varandra?
– Nej, men jag tycker han kan få lite kredd också. Det är ju han som gör hela festivalen till vad det är, menade Mia Ahlgren.

En stund efter klockan 18 drog uppvärmningen med artisterna Keyyo och David Sundin igång på scenen för att sedan ersättas av programledare David Lindgren och de sju tävlande artisterna. Många i publikhavet tycktes hålla lite extra på melloveteranen Jessica Andersson. Bland andra Gunnel Sjögren från Trelleborg som kom med väninnan Janet Magnusson som förklarade:
– Jag vet inte varför egentligen, jag ju inte hört låten. Men jag tycker hon verkar så härligt. Hon är bra helt enkelt.

Dagens fråga

Har du varit förkyld än i år?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev