Öppna spjäll i IK Pantern

ISHOCKEY Efter en minst sagt turbulent vecka så föll ett brandskattat IK Pantern i förlängning mot jumbolaget Bik Karlskoga med 4-5.

Under säsongen har den allsvenska uppstickaren från Kirseberg tappat sju av sina bästa spelare. Just nu har det hela eskalerat för Pantern. SHL-klubbarna gör fynd efter fynd, och på onsdagen blev Fredrik Styrman den senaste att dra. Han är klar för HV71.
Även en annan Panternback av bästa snitt, Anders Grönlund, visade Jönköpingsklubben intresse för. Men på onsdagskvällen fanns han i alla fall kvar i Panterns lag och glänste i Malmö isstadion.
– Det kan gå fort inom ishockeyn. Men jag kan inte bry mig om alla rykten som surrar, jag visar i stället på isen att jag är stabil.
– Min agent får sköta allt det andra. Han hör av sig när det finns ett konkret anbud att ta ställning till, förklarar Grönlund.

Likt tjuren Ferdinand på julafton, så visade den 29-årige Piteåsonen upp sig från sin bästa sida för hugade SHL-klubbar. Grönlunds precisa framspelningar till både Kim Johanssons 3-2-mål och Sebastian Dyks 4-4-kvittering var hockeygodis.
Men Pantern fick ändå bara en poäng med sig efter kostsamma misstag i egen zon kombinerat med en darrig målvaktsinsats av Jonatan Bjurö.
Inte förrän Bjurö hade släppt in fyra mål, så byttes han ut av coachen Joby Messier till förmån för den mer stabile Robin Jensen, som redan ryktas vara klar för Djurgårdens IF och SHL till hösten.
– Vi gör tillräckligt med mål för att vinna, men är inte tillräckligt bra bakåt, summerar Anders Grönlund insatsen.

Just nu är det rena skytteltrafiken från IK Pantern till allehanda klubbar i SHL. Spelare efter spelare tar sitt pick och pack och drar vidare i karriärerna.
För att kunna få till åtminstone tre femmor och två extraspelare i båset, så fyllde Pantern på med tre juniorer från Malmö Redhawks på onsdagen. Både Oscar Eklind och Filip Lennström skrevs över på Pantern för resten av året, medan dansken Malte Setkov är inlånad. Det gäller även för Lukas Haudum, men han är just nu iväg med det österrikiska landslaget.

Redan på plats i Malmö är nyförvärvet Kevin Hecquefeuille, en 33-årig back som har gjort massvis med landskamper och mästerskapsturneringar för Frankrike. Han har även spelat i allsvenskan tidigare med både Karlskrona och Nybro. Hos smålänningarna hade han, pikant nog, en forwardsroll.
Anders Grönlund är säker på att den rutinerade fransmannen blir en stor tillgång för Pantern:
– Jag har redan spelat med honom tidigare, när jag var i Karlskrona. Det är en offensiv och spelskicklig back, som nu ska komma in i vårt sätt att spela.
Det känns som att Pantern kommer att fortsätta att bjuda på nyheter även de närmaste dagarna. ”Hela Sveriges underdog” är som ”hela havet stormar”. Men klubben hänger sig envist kvar i toppen av allsvenskan.

×