”Jätteroligt att få jobba vidare i Hörby”

HÖRBY
– Jag tycker att det är jätteroligt att jobba för Hörby kommun och därför känns det extra bra att kommunstyrelsen ger mig det här förtroendet, säger Åsa Ratcovich.

Efter att ha varit arbetsbefriad i några dagar, i spåren av turbulensen kring hennes uppdrag som samhällsbyggnadschef och den utvärdering av förvaltningen som kommunen har gjort, var Åsa Ratcovich på tisdagen tillbaka i kommunhuset igen.

– Det känns jätteroligt att få träffa alla kollegor och politiker på nytt, säger Åsa Ratcovich.
När kommunchefen Johan Eriksson för knappt två veckor kom in på hennes kontor och berättade att en utvärdering hade gjorts om samhällsbyggnadsförvaltningen, och att politikerna var informerade, blev hon mycket förvånad.
– Vi jobbar hårt framåt på förvaltningen, och gör det med glädje, för att få en bra verksamhet och utveckla kommunen. För min del blev jag därför väldigt förvånad över att det lyftes fram som det gjorde, säger Ratcovich.
Att det är hög personalomsättning på förvaltningen har naturliga orsaker, menar hon.
– Det är naturligt att det är rörelse på arbetsmarknaden, och just fastighetssidan och byggsidan är heta marknader. I ett sånt läge är det extra viktigt att vi är en bra arbetsgivare och kan ge konkurrenskraftiga löner.

Hon känner inte igen bilden som har målats upp om att samhällsbyggnadsförvaltningen fördröjer handläggningen av viktiga investeringsbeslut.
– Överlag håller vi tidsplanen. Det är många stora investeringar på gång, till exempel när det gäller förskolor, äldreboenden, Lågehallarna och kontor till socialförvaltningen.
– Det Hörby kommun kanske skulle kunna gå in och utveckla är ekonomistyrningen totalt sett när det gäller större projekt.

Vad betyder det för dig att få uppbackning i förtroendefrågan från en enig kommunstyrelse?
– Det betyder att jag kan fortsätta med det viktiga arbete vi gör för nämnderna och kommunstyrelsen. Det känns glädjande att få fortsätta.

Har du någon gång under de senaste dagarna funderat på att sluta som samhällsbyggnadschef med tanke på den turbulens som har varit?
– Nej, det har jag inte. Vi är inte färdiga med de utmaningar vi jobbar med så det hade känts tråkigt att behöva lämna det. Det är med stor glädje och engagemang jag tar mig an frågorna i Hörby kommun varje dag, tillsammans med fantastiska medarbetare och tjänstemän, säger Åsa Ratcovich.

Johan Eriksson vill inte kommentera vem som har gjort utvärderingen av samhällsbyggnadsförvaltningen arbete.
– Jag vill inte säga mer än det som vi har gått ut med i pressmeddelandet, säger Johan Eriksson.

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×