Jägersro vill ha planbesked

JÄGERSRO Skånska travsällskapets fastighets AB begär nu ett planbesked av stadsbyggnadskontoret i Malmö. Det innebär att processen som syftar till att bygga en ny anläggning till nuvarande Jägersro har startat.

– Vi har begärt att få planbesked senast den 20 maj, berättar Kent Öhlander som är vd för Jägersrotravet. Reglerna säger att det får ta högst fyra månader men vi hoppas på en så snabb handläggning som möjligt så att planarbetet kan påbörjas i höst.
– Vi har haft positiva kontakter med kommunen tidigare. Nu måste den formella processen igång.

Jägersro vill bygga både ny travbana, galoppbana, stallar, publikbyggnad med mera. Arbetsnamnet för den nya anläggningen är Jägersro/Malmö hästcenter. Den nya anläggningen ska placeras på ett område vid nuvarande Jägersro, Husiefältet som idag används för träning.
Travsällskapet har sålt marken där nuvarande anläggning och parkering finns till MKB för 775 miljoner kronor.
Ett planbesked innebär att Jägersro får veta förutsättningarna för en detaljplan som blir nästa steg i processen. Nuvarande Jägersro ska användas tills dess att den nya anläggningen står klar. Därefter kan MKB börja bebygga området.

Ett nytt Jägersro anpassas till hur publiktillströmningen ser ut idag. I sitt brev till stadsbyggnadskontoret konstaterar Kent Öhlander att den digitala utvecklingen gör att banorna inte behöver lika stora publika anläggningar som tidigare. Loppen kan enkelt följas i datorn eller till och med i mobilen.
Banorna tappar publik på vardagstravet medan publiken är betydligt större och ökar ibland i samband med de stora tävlingsdagarna.
”För att befästa Jägersros och Malmös redan höga anseende när det gäller hästupplevelser så ser vi en fantastisk möjlighet i Jägersro/Malmö hästcenter. Med hästen i centrum tror vi att vi kommer erbjuda en ännu bättre upplevelse för många i och utanför Malmö”, konstaterar Kent Öhlander avslutningsvis i sitt brev till stadsbyggnadskontoret.

Dagens fråga

Har du drabbats av E6:ans avstängning?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×