Skratten var många som fyllde Universitetshuset på alla hjärtans dag. Vänskap tycktes vara basen. Foto: Hanna Dockson
Vissa par fick sin berättelse upptryckta för allmänheten.
Intresset var stort för kvällen som gick i kärlekens tecken.
Sedan 1995 har det här lyckliga paret varit tillsammans.

Gammal kärlek mellan stundenter rostar aldrig

Lund Universitet anordnade för andra året i rad en kväll i kärlekens tecken i Universitetshuset. Många var de som ville komma och hylla kärleken.

Alla hjärtans dag-träffen anordnas av Alumn. Initiativet provades för första gången förra året och det blev en sådan succé att det kom tillbaka även i år.
– Förhoppningsvis kommer vi kunna göra det nästa år också, säger Maria Johansson Alumnkoordinator.
Inför kvällen har det gått ut ett allmänt upprop där kärlekshistorier som började i Lund efterlyses. Sedan anmäler sig par från olika generationer och delar med sig av sin historia. Några av dem väljs ut och trycks upp på plakat med tillhörande bild och visas upp under kvällen.
– Många av paren har stött på varandra i trappan på AF-borgen eller på en bal. I andra fall så har man bott på samma korridor, kanske till och med som grannar. Andra har krockat med varandra första dagen vid universitet bokstavligen med bil. Oavsett hur så har det blivit många lyckliga relationer som har resulterat i långvarig kärlek och till och med ett och annat barn, säger Maria Johansson.
Hon är inte förvånad över resultaten;
– Lunds studenter har roligt med varandra och sådana här kärlekssagor händer precis hela tiden. Det är jag fullkomligt övertygad om.

Ett av paren som har valts ut arbetar både inom juridik och det var också så deras vägar först möttes för allra första gången när de båda anlände till Lund för att studera.
– Vi träffades som studenter när vi båda var engagerade i juridiska föreningen. Vi träffades -94 för första gången och blev tillsammans -95. Jag jobbade på Fredriks studentfest, men då visste jag inte att han var där. Lite senare möttes våra vägar på nytt och då såg vi varandra så att säga. Jag minns att han var väldigt duktig på att prata, men med tiden insåg jag att det fanns en del vettigt i det han sa också, säger Elsa Trolle Önnerfors.
Hennes man minns det hela lite annorlunda.
– Hon stod ut med att jag pratade, säger Fredrik Önnerfors. Sedan dess har de varit tillsammans utan uppehåll. Det lyckliga paret lever i Lund och arbetar både inom juridiska fakulteten.
– Vi har två barn, en katt och vi är lika lyckliga tillsammans som vi var då. Vi har inga planer på att flytta från Lund. Här finns många goda minnen, säger Elsa Trolle Önnerfors.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Har du drabbats av E6:ans avstängning?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×