Marie Wall gör ett tappert försök att passera Skurus försvarsmur. Men gästerna vann seriefinalen i Höör. Foto: Peter MÅNSSON

Blekt H65 förlorade seriefinalen

Höör Ettan mot tvåan i SHE. Då visade Skuru att regerande mästarna H65 Höör inte ska känna sig alltför säkra i tabelltoppen. Gästerna vann ganska lätt mot ett oväntat tamt hemmalag. Resultatet skrevs till 27-30 sedan H65 putsat till ett underläge med som mest sju mål.

– Vi var aldrig ens nära. och inte bara målmässigt. Vi förlorade de flesta dueller man mot man och de flesta 50-50-lägen. Och gick av matchen utan en enda utvisning. Det går ju inte, konstaterade en sammanbiten Ola Månsson, tränare för H65 Höör, efter seriefinalen inför en fullspikad läktare i sporthallen.
Gästerna Skuru tog tag i taktpinnen redan från start och gjorde mål i nio av sina tio första anfall, medan H65 fick kämpa hårt för sina mål. Mot slutet av första halvleken åkte faktsikt hemmalaget på en utvisning och då passade Skuru på att göra två snabba mål i öppen kasse.

Det grundlade ledning i halvtid för gästerna med fyra bollar, 13-17.
Direkt i början av den andra halvleken gjorde Mikaela Mässing två snabba mål och H65 var bara två bollar ifrån – men Skuru tog snabbt igen de förlorade målen och fortsatte sedan att utöka avståndet.
Segerrycket kom mellan den tionde och 14 minuten då gästerna gick från 18-21 till 18-24, sex måls ledning.
Tre minuter senare var avståndet hela sju mål.
Det reste sig H65 aldrig ifrån även om en stark spurt putsade till siffrorna till slutresultatet 27-30.
Hemmalaget vann alltså den andra halvleken, men det räckte inte.

– Det var kaos i försvaret i den första halvleken. Vi gjorde inte det vi kommit överens om. Sedan gjorde vi ovanligt många tekniska fel och då blir man straffad mot ett lag som Skuru, resonerade Anna Olsson.
– Vi kan bättre än så här. Framför allt bakåt. Framåt gör vi ändå 27 mål, så det är inte offensivt vi förlorar matchen.
Lagets tränare Ola Månsson trodde inte att förlusten berodde på hård matchning med Euiropaspel.
– Nej. Om något så borde vi ju lärt oss i Europa vad som händer om man inte är där fullt ut i matcherna.
– Nu mötte vi ett bra Skuru, som inte förlorat sedan oktober, som var fokuserade och gjorde en bra match. Men vi lyfte inte.

Skuru vann dessutom målvaktsmatchen. Rebecca Nilsson var stabil, medan H65:s båda målvakter bytte ett par gånger utan någon större framgång,
– Hon tog sju-åtta frilägen och gjorde det bra. Det var kanske den största skillnaden mot när vi mötte dem på bortaplan.
– Kanske behövde vi den här förlusten för att spelarna ska förstå vad som krävs, kanske överskattade de sig själv i dag. Vi får prata om det här och träna på så att vi är klara och redo nästa gång vi möter dem, sa Ola Månsson som bytte runt bland sina spelare utan att hitta rätt den här gången.
– Egentligen borde ingen i vårt lag fått pris till matchens lirare. Ingen var speciellt bra. När vi kom in i matchen var det taktiska grejer som gjorde skillnad. Det hade varit bättre att dela ut två pris nästa gång.
H65 Höör leder fortfarande SHE-tabellen, nu bara två poäng före Skuru.
Det kan bli så att sista seriematchen mot Lugi blir helt avgörande för om svenska mästarna vinner serien och fär välja motstånd i slutspelet först – eller inte.

×