Foto: TT

39-åring gav sig på sjuk man vid torget

eslöv En 39-årig Malmöbo döms till fyra månaders fängelse för att bland annat misshandlat en sjuk man.

39-åringen befann sig på Wilhelm Pensers plats vid Stora torg i Eslöv den 30 juni förra året. Där kom han i handgemäng med en annan man.
Den angripne var så berusad att han inte minns vad som hände, men det finns vittnen som berättat att 39-åringen försökte sparka på hans hund. Mannen blev då arg och det uppstod bråk där mannen fick ett så hårt slag i huvudet att han föll till marken och slog sig illa i axeln.

Delar av händelseförloppet sågs av en person från ett fönster i en lägenhet vid torget. När 39-åringen insåg att han var iakttagen hotade han att döda denna person 0ch dennes mamma.
Utbrottet var inte slut där. Samtidigt kom en man gående mot platsen. Han var ute på promenad med sin fru. Mannen var nyligen hemkommen från en lång sjukhusvistelse på grund av en svår sjukdom. Han hade av läkaren fått rådet att komma ut och röra på sig.
Den nedslagna mannen skrek åt dem att akta sig för 39-åringen. Mannen och kvinnan försökte gå vidare men 39-åringen kom fram, ryckte åt sig mannens mobiltelefon och kastade den i marken. När han skulle plocka upp den blev han knäad eller slagen i ansiktet, över käken och näsan.
– Kom in i gränden så ska vi göra slut på det hela, sade 39-åringen, och öppnade sin jacka för att visa att han bar på en kniv.
Det blev dock inga ytterligare våldsamhetervid det tillfället. 39-åringen kunde senare på kvällen gripas på ett gym där han uppträtt stökigt.

Ett par veckor senare befann sig 39-åringen utanför en hyresfastighet i centrala Eslöv och bråkade med en tidigare flickvän. Han skrek att han skulle slå in dörren till ett par grannar, varpå dessa blev oroliga och ringde polisen.
39-åringen döms nu för misshandel och olaga hot. Han döms även för flera fall av skadegörelse. Den 27 maj förra året krossade han flera entrédörrar till lägenheterna på Lars Otterstedts väg. En natt i augusti samma år krossade han fönster till Anderssons gatukök på Föreningstorget, Vickis gatukök på Norregatan och Glada hörnan i Coophuset. Syftet var troligen att stjäla någonting men han verkar ha misslyckats med det.
Samma månad misshandlade 39-åringen en man på Vångavägen. Mannen kom cyklande när 39-åringen ställde sig i vägen och sade ”Känner du mig, jag är den starkaste i Eslöv”, och en stund senare slog och sparkade han cyklisten i magen och mot axlarna. När han förökte ta skydd sprang 39-åringen efter och slog honom flera gånger i ansiktet.
39-åringen döms till fyra månaders fängelse.

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×