Fastighetsmäklare Ulf Andersson. Arkivbild
Här planeras bostäderna – men först krävs ett godkänt bygglov. Arkivbild
Skånskan 30 augusti 2017.

”Tråkigt – men vi vill fortfarande bygga”

Löberöd – Det här är jättetråkigt för kunderna, bygden, kommunen, lokala entreprenörer och för oss. Det finns ingen vinnare här, säger Per Sandberg på GBJ Construction AB som dock meddelar att bolaget inte har några tankar på att dra sig ur byggprojektet.

När möjligheten att bygga i Löberöd presenterade sig för GBJ Construction trodde man aldrig att det skulle bli någon större succé.
– Men vi tyckte att det var värt att testa i alla fall och det var ju tur, säger Per Sandberg, projektutvecklare på GBJ Construction.

Att det blir stopp i projektet precis när det ska dra igång är väldigt olyckligt.
– Det finns ingen vinnare här. Inte ens den som överklagade har ju fått rätt, säger Sandberg som genom otaliga samtal med Eslövs kommun har försökt fundera över olika scenarion – där det bästa tänkbara är att länsstyrelsen avslår överklagan och godtar kommunens nya bygglovsbeslut och där det värsta handlar om vidare överklaganden i flera instanser alternativt ett långdraget arbete med en ny detaljplan.

Får det här er att vackla i er tro på byggprojektet i Löberöd?
– Absolut inte. Vi har inga tankar på att dra oss ur. Så länge det finns intresse för att bo i våra hus så bygger vi.
Ulf Andersson driver Anderssons mäklar- och redovisningsfirma och är den som förra våren fick uppdraget att sälja lägenheterna i GBJ Construction AB:s nio parhus.
Och han såg fram emot det.
– Det har inte byggts någonting i Löberöd sedan 1990 så det är klart att det var roligt. Dessutom var det ett otroligt sug. Under en period under sommaren var allt slutsålt, säger han.

Några av de som tecknat sig hittade andra boendemöjligheter och hoppade av – men i dagsläget är 15 av de 18 lägenheterna sålda.
Att projektet nu har fått ”käppar stuckna i hjulen”, som han formulerar det, är en besvikelse. Andersson lägger den största skulden på Eslövs kommun som han anser orsakat situationen genom att lämna en öppning till en överklagan.
– Man har inte koll på sin egen detaljplan. Man får inte vara så klantig när det är så mycket som står på spel, säger han och påminner om det svaga intresset för att bygga i Löberöd men det stora intresset för att bo där.

I morgon, onsdag 14 februari, träffar Per Sandberg och Ulf Andersson sina köpare.
– Vi har dragit på det lite eftersom vi egentligen inte har några svar att ge, säger Per Sandberg.
Han väntar sig frågor om byggstart och datum för inflyttning.
– Det är uppenbart att vi inte kan hålla tiden i projektet så som vi har presenterat det från början. Men några nya datum vågar jag inte ge förrän vi vet vad länsstyrelsens beslut blir.

Mäklare Ulf Andersson har redan innan mötet pratat med merparten av köparna.
– De tycker att det här är väldigt tråkigt så klart. Och de hoppas att allt ska lösa sig och att projektet ska vara tillbaka på spåret så fort som möjligt. Och det gör så klart jag också, även om jag just nu mest är besviken för både kunderna, bygden och byggherrens skull.

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×