HM stannar kvar på Entré och har nyligen öppnat en outletbutik här. Konceptet används i butiker där det är svårt att locka kunder och Malmöbutiken är den tredje i landet.
Butiksgatorna gapar tomma på Entré. I det nya konceptet kommer det endast att finnas butiker i bottenplan. Drygt 60 procent av de 40 000 kvadratmetrarna är nu uthyrda.

Mer än hälften av lokalerna är uthyrda

MALMÖ Folktandvården och Extremezone AB är nya hyresgäster som är på väg in på köpcentret Entré.
Omställningen från traditionellt köpcentrum till lokaler med både butiker, upplevelser, samhällsservice och kultur pågår men kräver tålamod. Nu är drygt 60 procent av ytorna uthyrda.

– Det är inte lättjobbat men väldigt kul och utmanande, berättar Anna Heide som är affärsutvecklingschef på Fastighets AB Trianon som blev ny ägare till Entré i juni förra året.
– Vi är bland de första köpcentrum i Sverige som håller på att ställa om från enbart butiker till ett koncept med aktiviteter, kultur och annan service.
Hon konstaterar också att det kommer att bli en nödvändighet för många köpcentrum i tider när e-handeln bara ökar.
– Vi är på väg att vända den negativa trenden på Entré till något positivt, tillägger Anna Heide.
I dag är stängda lokaler något som dominerar på Entré. På det översta planet finns SF bio, Sats och O´Learys. Ytan däremellan är tom och det är den som Extremezone AB hyrt in sig i. Företaget har tecknat ett kontrakt om att hyra 4 000 kvadratmeter.
Den 1 september öppnas ett sport och actioncenter och en restaurang här. Parkour, klätterväggar, ninjabanor, extremtrampoliner med mera kommer att flytta in i lokalerna.
Takhöjden på tio meter kom väl till pass när Extremezone bestämde sig för att flytta in just här.

– Det här blir en perfekt pusselbit i vår långsiktiga plan för omställningen av Entré till något helt nytt. Vi är tidigt ute med mixen av nöje, aktiviteter, samhällsservice och handel.
– Trenden säger att det kommer att vara avgörande för galleriornas framtid och det här samarbetet känns helt rätt, tillägger Olof Andersson som är vd för Trianon.
Gällande butikerna kommer dessa att stanna kvar på bottenplanet. De större hyresgästerna har kontrakt som löper flera år framåt i tiden. På bottenplan finns ett tiotal öppna butiker och lokaler. De största hyresgästerna där är i dag Hemköp, Systembolaget och HM. På plan 2 finns endast en butik.
På plan 2 är målet att kunna erbjuda samhällsservice i framtiden och ytorna där ska inte disponeras som traditionella butiksytor.

– Diskussioner pågår med Malmö stad om en förskola och med en privat aktör om en skola. Ingenting är klart än, fortsätter Anna Heide.
– Vi hoppas även på ett bibliotek. Entré finns också med i diskussionerna som en tänkbar plats för ett nytt konsthistoriskt museum.
Hittills har inga kontrakt skrivits med Malmö stad. Malmö stad och Trianon har tecknat en avsiktsförklaring om att Malmö stad ska hyra in sig här i någon form.
När det gäller delen av Entré som ligger närmast Värnhemstorget kommer en asiatisk restaurang att flytta in här. Restaurangen Noodle company att finnas på både plan 1 och 2.
I byggnaden närmast Värnhemstorget öppnar folktandvården en ny mottagning den 1 september. På andra våningen ovanför nuvarande Apoteket kommer det att finnas tio behandlingsrum. Det är kliniken på Kirseberg som flyttar hit och får moderna och större lokaler på 700 kvadratmeter. Kliniken på Kirseberg har i dag fyra behandlingsrum.
Hela Entrékomplexet har med sina två byggnader en total yta på 40 000 kvadratmeter. De senaste kontrakten som blivit klara innebär att drygt 60 procent av den ytan är uthyrd.

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×