– Vi vill uppmärksamma assistenterna och jobbet som de gör, säger Anette Gunnarsson, ordförande för Kommunal i Sjöbo. Arkivbild

Kommunal hyllar assistenterna

sjöbo/sydost På alla hjärtans dag på onsdag bjuds assistenter in till Kommunals expeditioner för en livesänd inspirationsföreläsning.

Bakgrunden till arrangemanget är att Kommunal tillägnar särskild uppmärksamhet åt olika yrkesgrupper under året.
– Vi har olika branschmånader och februari är för assistenter. De är väldigt svåra att få tag i och prata med eftersom de jobbar i enskilda hem, säger Anette Gunnarsson, ordförande för Kommunal i Sjöbo.
– Och vi vill uppmärksamma dem och jobbet de gör.

På expeditionen i Sjöbo finns det plats för 15-20 personer som på Alla hjärtans dag nu på onsdag får chansen att delta i en livesänd föreläsning med neuropsykologen Jan Blomström.
– Han kommer dela med sig av tips och råd från sin bok Älskade assistent, som är en inspirationsbok om coachande personlig assistens inom LSS, säger Anette Gunnarsson.

Även på övriga av Kommunals expeditioner i sydost: Simrishamn, Tomelilla, Ystad och Skurup, blir det träff och livesänd föreläsning. Den som inte kan ta sig till en expedition kan med Kommunals hjälp se livesändningen på annat håll. Sammanlagt är det 135 platser runt om landet där möjligheten ges.

Dagens fråga

Brukar du äta falafel?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×