Företagare som vann Malmöpris

MALMÖ Golvföretaget Bona blev Årets Malmöföretag och Tareq Taylor utsågs till Bästa Malmöambassadör när Näringslivsgalan hölls på Malmö Live i veckan.

Det var ett fullsatt event med glada näringslivsrepresentanter som tog del av vinnarna i åtta kategorier.
Familjeföretaget Bona blev Årets Malmöföretag 2017 med motiveringen:
”Genom att fokusera ledarskapet på innovation, miljö och hållbarhet i kombination med att verka för mångfald, lokalt engagemang och nätverkande visar man upp imponerande resultat i alla kategorier. Detta familjeägda företag tagit sig från att bedriva verksamhet i en liten butik till att idag ha verksamheter i nästan 100 länder.”

Välkända kocken och krögaren Tareq Taylor fick priset Bästa Malmöambassadör 2017 med motiveringen:
”Priset Bästa Malmöambassadör 2017 går till en person som under många år har drivit på i utvecklingen av en av Malmös starkast växande branscher. Genom sitt engagemang, sin passion och sitt kunnande har vinnaren frestat smaklökarna hos såväl Malmöbor som har besökt hans verksamheter, som tv-tittare runt om i landet och på den internationella gastronomiscenen. Utan tvekan har årets vinnare satt Malmö på kartan”.
Årets Näringslivsrookie i Malmö 2017 är Ali Eftekhari i Öresundsgruppen, ” en näringslivsprofil som driver flera kända företag men själv förblivit något av en doldis”.

Till Årets Jobbkomet utsågs Boozt Fashion, klädshoppen på nätet, ”som drar nytta av teknikutvecklingen och har etablerat sig som en ledande aktör på nätet”.
Malmö stads näringslivspris inom miljö och hållbar utveckling 2017 går till den förpackningsfria butiken Gram med motiveringen:
”Vinnaren har med sitt nya koncept ökat vårt medvetande och satt miljö och hållbarhet i ett nytt fokus i vår dagliga konsumtion. Hon lever som hon lär och är ett föredöme för alla oss som vill ge upphov till mindre avfall. På denna plats är plast ovanligt och vi köper bara precis vad vi behöver i våra medhavda behållare.”
Malmö stads näringslivspris inom life science 2017 gick till munhygienföretaget Tepe, ”som har satt Malmö på den internationella kartan”.
Näringslivspriserna i kategorierna mångfald och kreativa näringar gick till Flygbolaget BRA – Pernilla Lyberg, regionchef Malmö respektive Above Agency
Region Skåne delade också ut priset För synnerliga insatser för Skånes utveckling 2017 till Ideon Science Park.

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×