Kvalitet och goda kundrelationer är viktiga för makarna Ann-Britt Åkerblom och Hans-Erik Åkerblom, här i möbelaffären Thuleslund utanför Vollsjö. Foto: jari markkanen
Diplomet har en hedersplats i möbelaffären.
Soffan Stream har ett formspråk som går modernt stil.
Soffgruppen Skanör är i traditionell stil.

Vollsjöbor blev Årets möbelhandlare

Vollsjö Makarna Ann-Britt och Hans-Erik Åkerblom som driver Thuleslund möbler & interiör i Vollsjö har utsetts till Årets möbelhandlare 2018.
– Priset var mer än vi förväntat oss, säger de.

Det tog emot priset den 7 februari av organisationen Färg, möbler och interiör i Stockholm på möbelmässan Furniture fair och Northern light fair som är den största mötesplatsen för skandinaviska möbler och ljusdesigner.
– Det var våra leverantörer som nominerade oss, och sedan fick vi flest röster i en omröstning, säger Hans-Erik Åkerblom.

Motiveringen lyder: ”Årets möbelhandlare erbjuder ett brett sortiment av möbler och heminredning av hög kvalitet. Kunder möter engagerad personal i en spännande gårdsmiljö. Goda relationer med leverantörer och kunder skapar goda framtidsutsikter.”
Hans-Erik Åkerblom berättar att pristagaren bland annat ska ha ett bra sortiment, gärna så mycket inhemskt som möjligt, hantera reklamationer på ett sunt och bra vis och ha en god relation till leverantörer.
– Men det som utmärker just oss är att möbelaffären ligger på landsbygden och att vi trots det har lyckats växa och få hit kunder, säger han.
– Det är ju bara en upplevelse att resa hit, kunderna uppskattar den här lugna och fridfulla miljön och därför återkommer de, säger Ann-Britt Åkerblom.

Paret startade verksamheten för 15 år sedan som en gårdsbutik på 300 kvadratmeter på en gammal gård utanför Vollsjö. Han var i grunden lantbrukare och hon hade jobbat med möbler.
– Efterhand byggde vi ut i de befintliga stallarna och i logarna och 2012 gjorde vi en stor investering i en ny byggnad, berättar han.
Det blev också ett kafé i den 4 000 kvadratmeter stora butiksyta. Kaféet är känt för sina utsökta, hemmagjorda bakverk.
– Kaféet har kunder som anser att det har norra Europas godaste biskvier, säger Ann-Britt Åkerblom.

De har många svenska och nordiska möbler, men också från Baltikum och hela bredden från prisvärt till exklusivt. De kan också påverka hur möblerna ska se ut.
– Det är bättre att köpa något som kostar lite mer och veta att det är rejält och välgjort, för då blir man nöjd med varan, säger hon.
I dag har företaget åtta anställda om man räknar med makarna Åkerblom och deras barn.
Paret bor på gården och lever dygnet runt med sitt livsverk.
– Som egen företagare har man jobbet alltid med sig, det är ett sätt att leva, säger han.

Fotnot: Färg, möbler och interiör (FMI) är en organisation som handlare, leverantörer och producenter är medlemmar i. Varje år nomineras ett antal affärer till priset Årets möbelhandlare.

Dagens fråga

Brukar du äta falafel?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×