VollsjöbonTherese Fritzson.Foto: cAROLINE sTENBÄCK
Therese Fritzson.
Therese Fritzson.
Therese Fritzson.

Hon är Skånskans nya lokala krönikör

VOLLSJÖ Therese Fritzson, ordförande i Vollsjö byalag och deltidsbrandman, är ny krönikör på Skånska Dagbladets sydostsidor.
– Det känns som en rolig utmaning.

Therese Fritzson är sitt Vollsjö troget. Hon är uppväxt i byn och idag bor hon där tillsammans med sin man och sina två barn. Här finns även familjeföretaget Flygares åkeri som drivs av pappa Göran Flygare och hans bror.

Hur är det att bo i Vollsjö?
– Det är jättebra, det är verkligen en liten by där alla känner alla och man har alltid någon som backar upp en, säger 29-åriga Therese Fritzson.

Hon är utbildad undersköterska men jobbar som servicetekniker på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och som deltidsbrandman. I jobbet som servicetekniker på brandmansutbildningen i Revinge sköter hon exempelvis uppbyggnaden av en trafikolycksplats där kursdeltagare ska öva. Som brandman gillar hon yrkets intensitet.
– Det ger mig jättemycket, jag älskar känslan av att det blir akut och att få göra något riktigt viktigt för människor, och dessutom för människor där jag bor.

För drygt tre år sedan blev hon ordöfrande i Vollsjö byalag. Men hon värvades redan några år tidigare – i mataffären.
– I kön på Ica stod ”Poppen”, Per Ove Persson, Han fångade mig och sa: ”Du ska vara med i byalaget, jag skriver upp dig. Du är ung och vi behöver nya krafter”. Och sen stod jag med som suppleant efter årsmötet.
– Det gav mersmak och man får lära sig jättemycket. Innan visste jag inte hur mycket byalaget gör för byn.

Varför tackade du ja till att bli vår nya krönikör?
– Det är inget jag har gjort innan. Det känns som en rolig utmaning och jag tänker att jag kan få ut hur det är i Vollsjö på olika sätt.

Vad kommer du skriva om?
– Lite om hur det är att ha barn i byn och jobba här. Sen kommer jag nog skriva om hur det har ändrats sen jag var barn, det kan nog bli många olika synvinklar.

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×