HK Malmö fick en lugn resa till segern

HANDBOLL Det är tätt med matcher just nu i Handbollsligan. Därför var säkert HK Malmö glada för den bekväma resan till två poäng hemma mot Skövde via 32–25 (16–12).

När målvakten Dan Beutler stängde igen kassen, och HK Malmö ryckte från 13–12 till ledning med 16–12 i paus, så kändes det som ett tidigt segerryck.
I den andra halvleken kunde tränaren Stian Tönnesen kosta på sig att gå runt på många spelare. Med tanke på att det är match igen redan på torsdag borta mot Alingsås var det värdefullt.
– Vi har tre matcher på en vecka, så det gäller att hålla igång alla, förklarar Stian Tönnesen.

Trots att Dan Beutler briljerade i hela den första halvleken, och hade 50 i räddningsprocent, fick han vila till förmån för norrmannen Kristian Säverås.
– Det är tufft, men det tål han, säger HK Malmö-tränaren.
– Jag tycker att det var bra målvaktsspel från vår sida genom hela matchen.
Stian Tönnesen var mycket nöjd med hur hans lag tog sig an uppgiften.
– Skövde är ett lurigt lag att möta, så det var viktigt att vi tog initiativet direkt, säger Tönnesen, som fick se sitt lag gå upp i en 8–2-ledning redan efter tio minuter.

Det fanns många plusvarianter i HK Malmö den här måndagskvällen. Adam Lönn var som vanligt pålitlig. Både i försvarsarbetet och i offensiven, där det blev fyra mål och ett par snygga framspelningar.
Adam Lönn kritade på ett nytt tvåårskontrakt med HK Malmö så sent som i söndags, och han stortrivs med omgivningen.
– Det är en bra känsla i klubben. Jag har varit här i fem år nu, och jag tycker att vi fortsätter att utvecklas som lag och allt runt oss har blivit mer professionellt, menar Lönn.
– Det är helt enkelt en rolig miljö att vara i, både på träningar och matcher. Det är en ynnest att gå till jobbet och ha kul ihop.

Det verkar också HK Malmös veteraner tycka. Mot Skövde visade både Fredrik Petersen (åtta mål) och Fredrik Lindahl (fyra mål) upp pigga ben och rappt spel.
Fast trots HK Malmös framgångar på planen, så är fortfarande malmöborna svårflirtade. Inte mer än 688 åskådare räknades in i Baltiska hallen.

×