Hade fyra kilo kokain i buss

MALMÖ Fem års fängelse blev straffet för den 33-årige man som var på väg att smuggla in över fyra kilo kokain i en buss från Berlin.
Tullare vid Lernacken stoppade bussen.
Och eftersom mannen verkade mycket nervös beslöts att noga kontrollera bagaget.

Nu döms 33-åringen vid Malmö tingsrätt för grovt narkotikasmuggling.
Det var kvart över tio på kvällen den 30 oktober ifjol som bussen anlände till Sverige via Öresundsbron.

Bussen skulle vidare till Oslo, men stoppades för kontroll. Mannen uppgav på en fråga att han skulle hälsa på en vän i Norge, men kunde inte visa upp någon adress.
Tulltjänstemännen blev misstänksamma och i bagageutrymmet påträffades en ryggsäck som ingen av passagerarna ville kännas vid.
I ryggsäcken låg åtta paket med misstänkt narkotika.
Sex av dem fanns i en ”barnväska” som hade stoppats ner i ryggsäcken. Och två av förpackningarna låg istället invirade i en röd t-shirt i ryggsäcken.

Efteråt visade det sig att det i 33-åringens mobiltelefon fanns bilder där han hade den röda tröjan på sig under den aktuella resan.
Resan ska ha gått från Slovenien via Nederländerna och Tyskland.
Vid förhören har mannen berättat att han i Tyskland blev hotad med pistol av flera män och tvingad att ta med sig en väska till Sverige.

I annat fall skulle han betala 10 000 euro till dem.
33-åringen uppger att han inte öppnat väskan utan trodde att det var marijuana i den. Och att han ”under tvång” gick med på att ta den med sig.
På frågan varför hans tröja var lindad runt två paket med narkotika svarade mannen att ”någon annan på bussen måste ha gjort det under resan till Sverige.”
Tingsrätten ansåg att stora delar av 33-åringens berättelse var märklig.
Även om mannen skulle ha blivit hotad framhöll rätten att han under bussresan haft god tid på sig att överväga situationen.
Och att kalla på hjälp från polis eller andra personer i sin omgivning.

Dagens fråga

Brukar du äta falafel?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×