Boende hoppas på ny busslinje

LIMHAMN Boende i Limhamns sjöstad tycker att det är märkligt att politikerna planerar en ny stadsdel utan att utveckla kollektivtrafiken. Många hoppas på en ny sträckning av linje 7.

Limhamns sjöstad är ett nytt bostadsområde en bit ifrån Limhamnsvägen ner mot havet. Många nya bostäder har redan byggts och byggandet pågår för fullt.
En av de boende har nu hört av sig till Malmö stad och undrar hur man tänkt när det gäller möjligheten att åka kollektivt.

”Vi tycker det är mycket märkligt att politikerna planerar och bygger en ny stadsdel, Limhamns sjöstad, för tusentals invånare, unga och gamla som ska ta sig fram och tillbaka varje dag från sina arbetsplatser och skolor utan att utveckla kollektivtrafiken”, konstaterar en av de boende.
I dagsläget får de som vill åka kollektivt stiga av linje 7 vid Geijersgatan och gå cirka en kilometer. Så lång är sträckan för dem som bor närmast havet. Många äldre upplever att vägen är lång och att den känns otrygg under mörka vinterkvällar.

Boende föreslår en ny sträckning. På ett enkelt sätt skulle bussen kunna svänga inom Limhamns sjöstad för att sedan komma ut till Limhamnsvägen igen via Packhusgatan.
Kommunalrådet Anderas Schönström (S) har svarat på brevet och håller med om att nuvarande hållplats ligger en bit ifrån dem som bor närmast havet.

Malmö stad är medveten om detta i den fortsatta trafikplaneringen.
Andreas Schönström hänvisar till att linje 33 som går från Ön till Hyllie kommer att bli eldriven och få egna körfält på vissa sträckor. År 2030 planeras för en vägbro mellan den norra delen av Ön och Limhamns sjöstad.

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×