Många inbrott i helgen

Lund Ett brutalt rån vid en kyrkogård och flera inbrott håller Lundapolisen sysselsatt efter helgen.

En 19-årig man blev rånad på Kung Oscars väg, vid norra kyrkogården, klockan 01.30-02.30 natten till lördag.
Han kom cyklande när ett gäng män, kanske fyra personer, hoppade fram och tvingade ner honom på marken. Den liggande 19-åringen blev sparkad och avtvingad sina värdesaker.

19-åringen fick sedan ligga kvar på marken medan förövarna gick till en näraliggande bankomat och plockade ut pengar det stulna kortet.
19-åringen fick efter rånet följa med ambulansen till sjukhuset. Han hade fått skador i ansiktet.
Polisen har ingen misstänkt för dådet men jobbar intensivt med ärendet.

Helgen för en vecka sedan var nästan fri från inbrott i Lunds kommun, men den gångna helgen inträffade desto fler.
I söndags klockan 00-16 drabbades en lägenhetsinnehavare på Örnvägen. Ytterdörren hade brutits upp. Det är okänt vad som blev stulet.
Under fredagen, klockan 14-21.30, skedde ett inbrott i en bostad på Grisselvägen. Altandörren hade brutits upp.
En villa på Åsvägen i Torna Hällestad fick påhälsning av tjuvar under perioden tisdag klockan 12 till söndag 11.25. Det rör sig om en nybyggd villa som står tom. Mäklaren har anmält inbrottet. Tjuvarna hade tömt den på vitvaror och övrig lös utrustning.

Natten mellan torsdag och fredag gick tjuvar in i en villa på Stora Tvärgatan. De tog sig in genom ett fönster som stod på vädring. Medan de boende låg och sov på ovanvåningen kammade tjuvarna igenom bottenvåning och stal en plånbok, kontanter, en dator och smycken.

Boende på Lycko-Pers väg drabbades vid lunchtid på fredagen. Tjuven eller tjuvarna hade krossat ett fönster i källardörren och tagit sig in i bostaden. En klocka och smycken blev bytet.
På Brunnsgatan klev en man, genom ett fönster som han först tryckte in, in i ett av boenderummen i ett äldreboende. Det är okänt vad tjuven kom över.
På Trollebergsvägen klättrade en tjuv upp för en byggnadsställning och tog sig via fönstret in i en lägenhet. Sedan gick tjuven, med en stulen myntsamling under armen, ut genom ytterdörren och ner genom trapphuset.
Under en fest på ett studentboende på Magistratsvägen upptäcktes plötsligt att föremål saknades från ett av rummen. Det rörde sig om en klocka och högtalare. Polis tillkallades och en 25-årig man kunde gripas. Godset återlämnades till den rätte ägaren.

Det sista inbrottet i denna uppräkning skedde på Karl XI-gatan någon gång mellan 16.30 i fredags och 15.30 i söndags. Tjuven eller tjuvarna hade brutit upp ytterdörren och stulit gods, okänt vad.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Brukar du äta falafel?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×