Anton Hallbäck fick pris som bästa bortaspelare. Foto: Jonny Nilsson/Arkiv.

Ystads IF tog tung bortaseger

YSTAD Ystads IF gjorde ett ryck i slutet av matchen och tog en tung seger mot Ricoh HK i Handbollsligan.
- Två härliga poäng på bortaplan, det är ingen lätt bortamatch, säger YIF-tränaren Jerry Hallbäck efter 28-26-segern i Solnahallen.

Ystads IF tog ledningen med 2-1, men släppte sedan in fem raka mål. YIF tog timeout och efter den jobbade sig gästerna in i matchen. Målvakten Måns Landgren stod för ett par vassa räddningar när YIF kom ikapp målmässigt. Men det var hemmalaget som gick till halvtidsvila med ledning 11-10. I andra halvlek följdes lagen åt fram till slutminuterna. Då blixtrade gästerna till. Lukas Sandell satte två mål när YIF gick från 25-25 till 27-25. En storspelande Landgren räddade nästa Ricoh-anfall och när Hampus Andersson satte 28-25 i öppet mål var segern i hamn.
– Vi åkte upp hit med 14 man, men precis som mot Guif var det många som tog ett stort ansvar. Jag är väldigt glad att det var vi som klev fram och tog tag i taktpinnen när matchen stod och vägde, säger Hallbäck.
Lukas Sandell blev YIF:s bäste målskytt med sju fullträffar. Anton Hallbäck fick priset som bästa bortaspelare och han var nöjd.
– Det var gött att vinna, den här segern behövde vi. Vi har sagt att vi ska komma topp fyra och vi siktar fortfarande på det, säger han i C More.

×