– Det vi ska göra nu är att förbereda sportlovet. Jag planerar det med en fantastik personal på fyra personer, säger Armad Krajnc, ny samordnare på fritidsgården Soffta i Tomelilla.Foto: Jari Markkanen
– Jag hoppas att jag hittar nya talanger inom musik och idrott som jag kan vägleda så att de utvecklas vidare, säger Armad Krajnc, ny samordnare på fritidsgården Soffta i Tomelilla. Foto: Jari Markkanen
– Jag hoppas att jag hittar nya talanger inom musik och idrott som jag kan vägleda så att de utvecklas vidare, säger Armad Krajnc, ny samordnare på fritidsgården Soffta i Tomelilla. Foto: Jari Markkanen

Världsmästaren Armand Krajnc ska utveckla Soffta

tomelilla Ystadsbon och den före detta världsmästaren i boxning Armand Krajnc är entusiastisk inför jobbet som Sofftas nya samordnare.
– Det blir spännande att lära känna ungdomarna och att få utveckla fritidsgården, säger han.

Idrottsprofil

Armand Krajnc, född 1973, är före detta proffsboxare. Han utsågs till världsmästare av World Boxing Organization mellan 1999 och 2002. Innan han blev proffsboxare tränade han karate och innehar svart bälte i stilen Shotokan.
Han är numera sportchef och instruktör på Ystad sportklubb och bor i Ystad.
Han lanserar inom kort boken Twelve Round och appen PT-onlineträning och hemsidan armandkrajnc.com

Armand Krajnc är mer känd för sina meriter i boxning. Han är före detta världsmästare i sin viktklass och han återstartade Ystads sportklubb år 2008 som är hans hjärtebarn. Han har också drivit projektet Open House Österlen.
Han är en av deltagarna i SVT:s Mästarnas mästare som sänds i mars.
– Jag kommer även att vara med i kändisbaket på tv, då kör vi kanske bakning på Soffta, säger Armand Krajnc.

Detta har gett Armand Krajnc ett omfattande nätverk och erfarenhet som han vill använda till fördel för Soffta och ”bygga broar till samarbete”, som han uttrycker det.
– Det ska vara tryggt för föräldrarna att släppa in sina barn och ungdomar hit. Här ska de få feedback. Soffta ska vara en plats som de vill besöka efter skolan. Här ska de också kunna få hjälp med läxor, söka jobb och att starta något eget, förklarar han.
– Jag hoppas att jag hittar nya talanger inom musik och idrott som jag kan vägleda så att de utvecklas vidare.

Han vill försköna lokalerna efter hand så att det ser vuxet ut men ändå ungdomligt, bland annat måla väggar med vit färg, sätta upp graffititavlor, lägga nytt golv i bordtennisrummet och förbättra musikrummet.
– Jag har spelat trumpet i mina dagar, jag älskar musik. Det vore kul att få i gång musikaktiviteter, säger han.

Entrén ska också snyggas upp med nya glas och lysrör och till sommaren installeras en handikappanpassad hiss och ventilationen förbättras och kafédelen ska påminna om ett espresso house.
– Det behövs inte en massa saker, det är detaljerna som viktiga. Det gäller att bygga upp en struktur som motverkar kaos. Ser det prydligt och snyggt ut, så är ungdomarna mer aktsamma om Soffta. Jag vill att de ska ta hand om sin fritidsgård, säger han.
Armand Krajnc känner redan många ungdomar som besöker fritidsgården genom sitt nätverk inom idrotten.
– Jag och personalen är taggade, när jag ska lära känna ungdomarna.
Han kommer att jobba på heltid på Soffta, preliminärt mellan onsdag och fredag och lördagar.
– Det vi ska göra nu är att förbereda sportlovet, programmet ska ut överallt. Jag planerar det med en fantastik personal på fyra personer.

Han ser inga problem med att kombinera jobbet som samordnare på Soffta med Ystads sportklubb, där han är sportchef och instruktör. Han förklarar att sportklubben står på en stabil grund med sina tio instruktörer och en receptionist.

Han hoppas dock att få fler ungdomar att motionera. Därför funderar han på att använda gården på fastighetens baksida för fysiska aktiviteter.
– Rör ungdomarna mer på sig, då mår kroppen bra och de kan plugga bättre, säger han.

Idrottsprofil

Armand Krajnc, född 1973, är före detta proffsboxare. Han utsågs till världsmästare av World Boxing Organization mellan 1999 och 2002. Innan han blev proffsboxare tränade han karate och innehar svart bälte i stilen Shotokan.
Han är numera sportchef och instruktör på Ystad sportklubb och bor i Ystad.
Han lanserar inom kort boken Twelve Round och appen PT-onlineträning och hemsidan armandkrajnc.com

Dagens fråga

Brukar du äta falafel?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×