Tungt poängtapp för Lugi

HANDBOLL I matchens allra sista sekund kvitterade Önnered på straff mot Lugi. En bitter poängförlust i SHE för Lugitjejerna.

Det såg annars så lovande ut med bara halvminuten kvar att spela. Då hittade Ebba Engdahl med en snygg framspelning vänstersexan Kajsa Dahlberg. Med sitt fjärde mål i matchen gjorde hon ställningen till 24-23 inför hemmapubliken i nya arenan i Lund.
Men glädjen blev kortvarig. För i matchens sista, skälvande sekunder så orsakade Ebba Engdahl en straff. Den förvaltade Jessica Ernbring i Önnered säkert, och det hela slutade med delad pott.
Snopet för Lugitjejerna, som med dryga kvarten kvar hade ledningen med 19-16, men som inte kunde stänga igen matchen. Något som kan förklaras med orutin.
Olivia Löfqvist var skyttebäst i hemmalaget med sina fem mål, ett mer än vad Kajsa Dahlberg och Jenny Carlson mäktade med.
Lugi ligger kvar som fyra i tabellen, men är nu bara en poäng före formstarka IK Sävehof, som verkar ha hittat stilen lagom till att SM-slutspelet börjar närma sig. Närmast väntar ett Skånederby mot Team Eslöv för Lugi.

×