Här är några av de nominerade centerpartisterna: Michaela Esseen, Anton Sauer, Charlotte Bossen, Niels Paarup-Petersen, Warda Fatih, Kay Wictorin .
Mikael Stamming i sin roll som utvecklingsdirektör i Region Skåne.

Tidigare chef på centerlistan

MALMÖ Den tidigare utvecklingschefen i Region Skåne, Mikael Stamming är helt ny på Malmöcenterns lista till regionvalet i höst.
Niels Paarup-Petersen och Charlotte Bossen är mer kända namn i den föryngring som sker bland topparna på listorna för Malmökretsen.

– Det är en stor ära att bli enhälligt vald till att få toppa kommunlistan för Centerpartiet i Malmö. Vi har ett fantastiskt lag som är redo att arbeta stenhårt för att göra Malmö till möjligheternas stad, en hållbar stad för alla, säger Niels Paarup-Petersen i ett pressmeddelande efter söndagens val.
Han jobbar som konsult, sitter i regionfullmäktige, är gruppledare för Malmöcentern och står också som första namn på Malmöcenterns kommunlista. Dessutom har han engagerat sig i gruppen Öresundsrevolutionen, som har kämpat mot gränskontrollerna, främst på Kastrup.
Charlotte Bossen och Anton Sauer är de två följande namnen i kommunen. Anton Sauer är läkarstudent och sitter i dag i förbundsstyrelsen för Centerns ungdomsförbund.
Däremot lämnar Niels Paarup-Petersen över stafettpinnen i regionen till i första hand Charlotte Bossen.
Hon jobbar som legitimerad arbetsterapeut och sitter i styrelsen för Malmöcentern toppar också regionlistan men har tidigare inte funnits med på vallistorna.
– Jag har valt att engagera mig i den regionala sjukvårdspolitiken på grund av den rådande situationen i vården. Jag vill kombinera min erfarenhet från att ha jobbat i vården i 6 år med Centerpartiets liberala ideologi och vill bidra till att utveckla en mer valfri, tillgänglig och säker vård av hög kvalitet. När man är sjuk ska man träffa en läkare, berättar Charlotte Bossen.
Som andra namn på regionlistan står Warda Fatih, läkarstuderande som tidigare har varit ordförande i FN-föreningen och nu är ansvarig för integrationsfrågor.
Inte alls förknippad med politik är tredjenamnet på regionlistan: Mikael Stamming. Han har nyligen slutat som utvecklingsdirektör för Region Skåne och tidigare varit chef för Öresundskommittén och informationschef i Malmö stad.
Centerns tidigare kommunalråd Kay Wictorin står som fjärdenamn på båda listorna till valet medan Michaela Esseen är nummer fem på kommunlistan och Nils-Paarup-Petersen står som nummer fem på kommunlistan.

Dagens fråga

Vill du ha ett extra val till riksdagen nästa år?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×