Malmö FBC mot SM-slutspel

INNEBANDY Malmö FBC slog topplaget Täby efter straffar med 5–4 på söndagen, och laget tog ett kliv närmare SM-slutspelet.

Som så många gånger förr så var det landslagsspelaren Ellen Rasmussen som fick ikläda sig matchvinnarrollen.
Under ordinarie speltid svarade hon för ett mål och en assist. Efter en mållös förlängning, så klev Rasmussen fram och avgjorde straffdramat som gav Malmö FBC segern.
Därmed ligger laget på den åttonde och sista slutspelsplatsen. Ned till nästa lag, IBK Dalen, är det just nu fyra poäng.
– Men ingenting är klart, Vi har två tuffa matcher kvar i februari, och det är inte heller jättelångt ned till det nedre strecket i tabellen, säger tränaren Joon Berggren, som inte tänker ta ut något i förskott.

Möten med Kais Mora (borta) och Iksu (hemma), tvåa och trea i tabellen, väntar härnäst. Fast efter en tung höst har Malmö FBC-damerna rest sig, och segern mot Täby kom trots att laget saknade nästan en hel femma.
– De saknade visserligen också några av sina spelare. Men efter en trevande start med underläge 0–3, så reser vi oss och tar över matrchen och kommer i kapp målmässigt, förklarar FBC-tränaren.
Matchen var utlokaliserad till Halörhallen i Höllviken, och trots att första nedsläpp var redan klockan 13, så kom det nästan 400 åskådare och skapade en trivsam inramning.
– Det var väl inte fler i publiken än vad vi brukar ha hemma i Baltiskan, men här var det mer intimt och bättre tryck, menar Joon berggren.

Framförallt har Malmö FBC tajtat till sitt försvarsspel, och kan man också få full fart på offensiven blir laget intressant att följa i ett eventuellt slutspel framåt vårkanten.
Förutom Ellen Rasmussen utmärkte sig också centern Jenny Häggström, som är ny den här säsongen, för en charmant insats.
– Men det var en laginsats i första hand, det är så som vi vinner våra matcher i Malmö FBC, förklarar Joon Berggren.

×