Malmö blir utan lag i nya futsalligan

FUTSAL Malmö City åkte ut i redan i förkvalet till den nya futsalligan. Det blev sammanlagt 3-15 i två kvalmatcher mot Norrköping FK.

Efter en ganska skakig säsong, så var det ingen större skräll att Malmö City skulle åka ut redan i det inledande kvalet till den nya futsalligan. Nu skedde utmarschen med buller och bång.
Klubben har under vintern haft svårt att locka tillräckligt med folk till träningarna, och för bara några veckor sedan så tappade City två av sina bästa spelare, vilket var ett dråpslag.

Den spelande tränaren och landslagsstjärnan Kristian Legiec försvann till IFK Uddevalla, medan Patrik Burda valde att förstärka IFK Göteborg inför det stundande SM-slutspelet.
Ett rumphugget Malmö City torskade med hela 1-6 i den första kvalmatchen i Norrköping förra helgen. På söndagen blev det en ännu värre smäll, hela 2-9 i baken i Rosengårds sportall.

Därmed står det klart att Malmö blir utan representation till hösten, när den södra och norra Futsalligan slås ihop. Då ska man satsa på att utveckla sporten i landet, och matcherna i den nationella ligan kommer att direktsändas i Eurosport.
Lag som IFK Göteborg, Hammarby och Djurgården ska satsa på futsal, men Malmö och Skåne blir en vit fläck på den blågula futsalkartan.
I söndagens andra förkval blev det 3–3 inför blott 177 åskådare i Lisebergshallen mellan Gais och Hammarby. Eftersom Bajen vann med 3–2 hemma i den första matchen, så är södermalmslaget vidare till nästa kvalsteg för att nå futsalligan.

×