Drottning Margrethe II och hennes make prins Henrik vinkar till folket med anledning av drottning Margrethes 40årsjubileum vid tronen. Prins Henrik är sedan två veckor tillbaka inlagd på Rigshospitalet. Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX

Hela familjen samlas hos prins Henrik

Köpenhamn Under söndagen samlades den danska kungafamiljen hos prins Henrik, uppger Ekstrabladet.

Prins Henrik, som är gift med Danmarks drottning Margrethe, vårdas sedan två veckor tillbaka på Rigshospitalet i Köpenhamn. Det var efter hemkomsten från en resa i Egypten, som 83-åringen blev inlagd på sjukhuset. I fredags meddelade det danska hovet att danske kronprinsen Frederik avbrutit sin vistelse vid OS i Sydkorea sedan hans pappas hälsotillstånd allvarligt förvärrats.

Vid 15-tiden på söndagseftermiddagen befann sig drottningen, kronprinsparet, prins Joachim, prinsessan Marie och alla barnbarnen vid prins Henriks sjukhussäng på Rigshospitalet i Köpenhamn, rapporterar Ekstrabladet.

Prinsens syster Catherine de Monpezat har rest från Frankrike och besökte sin bror under lördagen. Även prins Henriks lillebror Étienne de Monpezat ska vara på väg till Danmark:
– Min syster har besökt min bror. Hans tillstånd är bekymrande, och vi är alla bekymrade, så jag kommer och besöker honom, säger Étienne de Monpezat  till Ekstrabladet.

Prins Henrik var inlagd på sjukhus även i somras. Det var i höstas som kungahuset meddelade att han lider av demens.

Den 28 januari i år lades prins Henrik in på Rigshospitalet och hovet meddelade den 2 februari att man där undersökt en tumör i vänstra lungan, som visade sig vara godartad. Samma dag flyttades prinsen till en infektionsavdelning för behandling av lunginfektion. Det var en vecka senare som hovet meddelade att prins Henriks tillstånd allvarligt förvärrats.

Läs mer:

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×