Kommunpolis Christer Stålhandske och kommunens säkerhetsansvarige, Patrik Runesson träffar ni i Hjärup på tisdag. ARKIVBILD

Söker dialog med kommuninvånarna

HJÄRUP
Kommun och polis ska ut och möta invånarna.
Syftet är att prata brottsförebyggande åtgärder och första tillfället blir i Hjärup på tisdag den 13 februari.

Då kommer polisens husbil att stå uppställd på Hökplan i Skånebyn i Hjärup klockan 17.30-20.

Tanken är att ge invånarna tillfälle att utbyta tankar och erfarenheter om allt från grannsamverkan till annat brottsförebyggande arbete.
– Vi vill utöka dialogen med kommuninvånarna och stoppet i Hjärup på tisdag är det första av flera planerade besök i olika delar av kommunen under 2018, säger kommunpolis Christer Stålhandske som kommer att vara på plats.
Alla som är intresserade är välkomna till husbilen för att få information om vilka metoder och möjligheter kommun och polis har för att hjälpa.

Man berättar och visar hur boende kan starta grannsamverkansgrupper och få information om märk-dna och andra brottsförebyggande metoder. Kommunen och polisen använder sig i dag av systemet Coyards för grannsamverkan och ser gärna att alla som redan har startat grannsamverkansgrupper eller är medlem i någon Coyardsgrupp också kommer till träffen för att utbyta erfarenheter och diskutera.
På plats i husbilen kommer kommunpolis Christer Stålhandske och kommunens ansvarige för strategisk säkerhets- och trygghetsplanering, Patrik Runesson, att vara.

Dagens fråga

Brukar du äta falafel?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×