Sju fotbollsklubbar spenderade lördagen i Marieholms idrottshall för att göra upp i cup. Bland dem fanns tyska sjuåringar från Greifswald och förhoppningarna om ett utbyte mellan dem och arrangerande Marieholms IS är stora. Foto: Helena Svensson
Magnus Nilsson, ungdomsledare i Marieholms IS lag 09/10, är mycket nöjd med cupen och har redan planer för nästa år.
Mattias Levander Nordblad från TSK var mycket nöjd med pokal och presentpåse.

Landskamp i Marieholms idrottshall

marieholm Tack vare utbytet med tyska Greifswald förvandlades den lilla fotbollscupen i Marieholms idrottshall med jämna mellanrum till en landskamp under lördagen.
– Vi är jätteglada att våra tyska vänner ville komma hit och spela och vi hoppas att vi kan fortsätta vårt utbyte med dem längre fram, säger ungdomsledare Magnus Nilsson.

Lördagens fotbollscup i Marieholmshallen arrangeras för andra året i rad av föreningens 09/10-lag.
– När man själv var liten så ordnades det mycket cuper här och vi kände att vi saknade det, säger Magnus Nilsson, ungdomsledare i nämnda lag.
Förutom spänningen i att spela cup på hemmaplan så ger så klart arrangemanget en slant till lagkassan. Men viktigast är ändå att få spela och ha roligt.

– Vi har bjudit in våra närmaste grannar och de klubbar som vi brukar möta, säger Nilsson och räknar upp Trollenäs, Teckomatorp, Gårdstånga/Flyinge, Röstånga och Lund.
Dessutom har man i år långväga gäster. Tyska Greifswald – ett lag med kopplingar till Real Madridstjärnan Toni Kroos – nappade genast när inbjudan kom.
– Pappan till en av våra tränare, Jörn Retzlaff, är engagerad i den klubben och de ville gärna komma till Marieholm och spela, berättar Magnus Nilsson som hoppas på ett utbyte även framöver. Både för det egna laget och andra åldersgrupper i klubben.
– De är otroligt duktiga. De är här med sina sjuåringar och de ger tufft motstånd. Hade vi mött spelare i vår egen ålder hade vi inte haft en chans – i Tyskland plockar de spelare till lag motsvarande vårt Skånelag redan i tioårsåldern. Och Greifswald har flera spelare som redan når den nivån.

Och förutom de många landskamperna – där tyskarna mötte bland annat Teckomatorp, Trollenäs, Lund och Marieholm så gjorde Magnus Nilsson, de andra lagledarna och alla engagerade föräldrar sitt för att ge det lilla extra.
– Vi vill gärna att man ska vilja komma tillbaka hit till Marieholm för att spela fotboll. Vi har redan stora planer för nästa år, avslutar Magnus Nilsson.

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×