David Lindgren åkte på magsjuka efter första deltävlingen. Foto: TT

David Lindgrens mardrömsdygn

Melodifestivalen Efter elddopet i Karlstad förra veckan kände programledaren David Lindgren sig lättad. Men så slog magsjukan till och han fick tillbringa ett par dagar i sängen.
– På torsdagen kände jag mig stark igen och kunde börja äta, säger han.

Kanske ser han lite blek ut när han möter pressen på arenan i Göteborg. SVT har uttalat att man har stora förhoppningar på att han ska stå för något alldeles extra i år. Första deltävlingen har fått mycket kritik, men David Lindgren kände att för hans del hade allt gått enligt planerna.

Så hur kändes det när du vaknade på söndagen efter första deltävlingen?
– Jag var väldigt glad, kände mig lätt. Vi var nöjda med sändningen och det blev röstningsrekord så det kändes väldigt bra. Och så vet man att det är bara att börja fokusera på nästa deltävling, säger David Lindgren.

Hur har veckan varit annars?
– Jag kunde njuta söndag och måndag, sedan blev jag dålig måndag natt. Jag åkte jag på någon maggrej, vet inte om jag åt något dåligt eller fick någon bacill på vägen. Natten till tisdagen var en natt när allt tömdes …

Tisdag och onsdag låg David i soffan och försökte vila och ändå plugga lite manus. Till jobbet fick han inte komma.
– Jag kollade på tv och försökte komma tillbaka. Men i går (läs torsdag) tyckte jag att jag kände mig rätt stark och kunde börja äta igen.

Vilken mardröm när man bär hela ansvaret?
– Ja, så är det ju. Det var väl bara tvunget att hända, men tur att det hände i början av veckan …

En dags repetitioner försvann och på torsdagen låg man lite efter. Men redan på fredagen kände David Lindgren att han var ikapp.
– Vi hade ju repeterat mitt nummer tidigare och manus hade vi gått igenom så grunden var bra. Sedan satt vi hela måndagen i manusmöte och jobbade så vi var ändå på banan.

Har du något i bakfickan för att överraska publiken på lördag?
– Jajamän. Det jag gör den här veckan är något jag aldrig gjort förr och aldrig trott jag skulle göra på en scen. Dansa poledance, det är väldigt roligt men ganska svårt. Jag ska ju sjunga samtidigt. Sedan blir det lite småroliga moment i programmet och mycket av det sparar vi till sändningen. Vi avslöjar inte allt på repet.

Du längtar inte efter Hasse Andersson och Clara Henry som du ledde programmet med förra året?
– Nej, som frilansare är man van att ta de förutsättningar som finns. Nu njuter jag av detta och jag har fått stöd av dem båda två så det känns jätteroligt, säger David Lindgren.

×