Måns Landgren blev matchhjälte för sitt YIF med två helt avgörande räddningar i slutminuten hemma mot Guif. Arkivbild.
Lukas Sandell stänkte in tio mål för YIF i Kim Anderssons frånvaro (axelproblem). Arkivbild

YIF tillbaka i vinnarspåret

YSTAD Efter en veritabel rysare i Ystad Arena lyckades YIF mot alla odds besegra gästande Guif med ett enda måls marginal, 29-28, och därmed hitta tillbaka till vinnarspåret efter en tung period resultatmässigt.

Kräksjuka i veckan, axelskada på Kim Andersson och tveksam form, med flera matcher i rad utan seger. Dessutom hade båda målvakterna, Måns Landgren och Anders Persson, det tungt större delen av matchen.
Ändå lyckades YIF vinna till slut och i slutminuten var det just Måns Landgren som blev lite av matchhjälte med två matchvinnande räddningar.

Matchens lirare var emellertid Lukas Sandell som i Kim Anderssons frånvaro stänkte in tio mål.
– Jag kände att jag fick förtroende och då tar jag gärna det och stänker dit några kassar, sa en glad Sandell till CMore efter matchen.
– Det var med nöd och näppe vi vann, det var en fyisisk match mot ett tufft lag och de gjorde lite väl många lätta mål på utsidan två, det var frustrerande för oss, resonerade Lukas Sandell som även fick frågan om hur läget var med Kim Andersson.
– Det tänker jag inte svara på, sa han lite kryptiskt.
Ystads IF började matchen riktigt bra och tvingade Guif till time out redan efter åtta minuter då det stod 5-2 på tavlan.

Gästerna hade dock svårt att få stopp på hemmalagets anfall och efter en kvart var YIF-ledningen fem bollar, 10-5.
Där någonstans tog flytet slut för Jerry Hallbäcks gäng och Guif klättrade raskt ikapp till 10-9, fyra raka mål.
Återstoden av halvleken var helt jämn spelmässigt och i halvtid stod det 15-14, vilket direkt i det första anfallet i den andra halvleken blev 15-15 och första gången i matchen som Guif var helt ikapp.
I den andra halvleken följdes lagen åt hela vägen till den dramatiska slutminuten, då Måns Landgren till slut spikade igen sitt mål.
Lukas Sandell, som lämnar YIF efter säsongen, var bäst på plan tillsammans med Emil Hansson som även han är på väg bort. Det blir tufft för YIF att ersätta fredagens stora måltjuvar, tillsammans gjorde de hela 18 av lagets 29 mål.

×