Foto: TT

Snart kan bilister betala med nummerplåten

Öresund Snart öppnar Öresundsbron möjligheten att använda bilens registreringsskylt som betalningsmedel.

Efter en testperiod lanseras nu ett nytt sätt att betala broavgiften. Från den 1 mars kan den som vill, registrera sin nummerplåt som betalmedel på Öresundsbrons hemsida.
Syftet är att förenkla för trafikanter eftersom man inte längre behöver ha brobizzen i rutan.

– Vi startade en lansering av nummerplåtsavläsning för anställda och en mindre kundgrupp den 4 december, och det har fallit väl ut. I betalstationen har en bana i vardera riktning varit öppen för nummerplåtsavläsning. Hittills har vi haft 9 000 passager med nummerplåtsavläsning i vardera riktningen, säger Håkan Kiendl, chef på betalstationen till Fokus Öresund.

I samband med installationen av ny teknik ersätts brokortet med nummerplåtsavläsning. Brobizzen kommer däremot att stanna kvar. Förare kan registrera två nummerplåtar utöver dina två bizzar på samma BroPass-avtal. Dessutom kan kunder på motorcykel använda nummerplåtsavläsning.

 

 

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×