Redan cupdags för Seger och FC Rosengård

FOTBOLL Lagkaptenen Caroline Seger tror på en nytändning för FC Rosengård med den nygamle tränaren Jonas Eidevall.
– Jag har en väldigt bra känsla, säger landslagsstjärnan.

Efter att dansken Jack Majgaard Jensen fått lämna klubben i höstas, så hämtade FC Rosengård hem sin gamle guldtränare Jonas Eidevall igen efter en utflykt till danska Lyngby och Helsingborgs IF.
Caroline Seger tror på en lyckad återförening:
– Jonas är skicklig och noggrann med allting, Han lämnar inget åt slumpen, och han är tydlig med vad vi ska göra på planen, menar 32-åringen.

Redan på lördagen, efter bara två träningsmatcher, så är det dags för FC Rosengård att gå in i svenska cupen. Nytt för i år är att det blir ett gruppspel. Precis som det har varit för herrarna i några år.
– Skönt att det drar igång. Jag tycker det verkar vara ett spännande upplägg i cupen, säger Seger.
FC Rosengård inleder hemma mot allsvenska konkurrenten Vittsjö GIK. Sedan väntar matcher mot Kristianstad FC och division ett-laget Qviding.
Ifjol vann FCR svenska cupen för andra året i rad efter att ha slagit Linköping i finalen, där danskan Sanne Troelsgaard gjorde matchens enda mål.

När Skånskan besöker träningen på Malmö IP i den karga kylan, är Caroline Seger en av de sista som lämnar konstgräsplanen. Hon klev av senast mot IFK Kalmar efter att ha åkt på en vadkaka, och har därför bara tränat under torsdagen och fredagen.
– Men jag känner mig redo för att spela mot Vittsjö, förklarar hon.
Från sidan av planen kunde hon förra helgen se sitt lag krossa IFK Kalmar med hela 8-1.
– Stundtals var det riktigt bra, men man såg också att vi har mycket att rätta till och jobba på.
– Vi gör framsteg hela tiden, och vi har sagt att vi ska utvecklas i varje match. Allt för att komma så väl förberedda som vi kan till allsvenskan börjar.

Jonas Eidevall har hunnit att jobba med spelartruppen i en månad, och han är nöjd att tävlingssäsongen redan är igång.
– I och med att vi är ute ur Champions League hade det blivit en för lång transportsträcka fram till april. Nu är det en annan nerv, och vi har varit målinriktade ända sedan vi drog igång träningen den åttonde januari.
– Det är stimulerande att se hur långt framme vi är redan nu. Insatsen mot Kalmar var betydligt bättre än den första träningsmatchen mot Bröndby (1-1), menar Eidevall.
Nycklarna för att lyckas i cupen mot Vittsjö är han förtegen om:
– Det handlar alltid om att vi ska sätta vårt spel, även om vi förstås också tittar på motståndarnas styrkor och svagheter.
– Jag vill se bra kollektiva signaler, och att vi hittar rätt positioner, så att vi kan spela bollen snabbt, säger FCR-tränaren.

Just ett snabbare spel är något han vill se jämfört med förra säsongen, som blev motig för den gamla mästarklubben.
Det finns även prispengar att tävla om i svenska cupen. Vinnaren belönas med 150 000 kronor, medan tvåan får nöja sig med 50 000 riksdaler.

Även LB07 går in i svenska cupen under lördagen.
Den nye chefstränaren Otto Persson åker upp till Linköping utan nyförvärvet Hanna Terry från Kif Örebro. Därefter väntar möten med Kopparbergs/Göteborg och Lidköping.

×