Påverkad man gjorde motstånd

HJärup En 44 årig man gjorde kraftigt motstånd när två poliser skulle gripa honom för ett brott.
Nu får han betala dagsböter som följd.

Det var den 27 december 2016 som mannen befann sig på Bengtas väg. Polis hade anlänt till platsen för att gripa mannen för brott när denna hade tagit ett hårt grepp om en lyktstolpe och sedan vägrat att släppa taget.
Mannen själv beskriver orsaken att han höll fast i lyktstolpen med att han hade ont i ett revben och ville få poliserna att ta det lite lugnt. Enligt mannen ska polisen ha tagit ett tag om mannen likt ångvältar och därmed bidragit till att hans skada i revbenen gick upp på nytt.
Med facit i hand ångrar mannen sitt beteende och anser också att brottet som utspelades innan polisen kom till platsen var onödigt. Han kvarstår dock att han upplevde polisernas grepp som misshandel.

Vittnet som befann sig på platsen menar dock att poliserna som kom till platsen och endast påtalade för mannen att denna var misstänkt för försök till grov stöld samt ringa narkotikabrott. 44-åringen vill då förklara sig, men när han inte fick det tog han upp och tände en cigarett. Han fick dock inte röka eftersom polisen ville ta med honom i bilen. När de tog tag honom så slet sig 44-åringen och tog ett hårt tag om lyktstolpen och vägrade släppa. När poliserna tog ett nytt tag om honom så att han släppte lyktstolpen började han fäkta hårt med armarna för att komma ur deras grepp.
Enligt vittnena ska mannen vid tillfället inte alls ha påtalat sin revbensskada så att poliserna fick kännedom om den.

Vid tillfället var 44-åringen påverkad och med sitt motstånd gjorde han sig också skyldig till straffbart våldsamt motstånd.
Det blir ingen påföljd för brottet utan det kommer endast handla om låga dagsböter. 44-åringen ska även betala en avgift till brottsofferfonden.

Dagens fråga

Brukar du äta falafel?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×