Mikael Nordholm ser gärna att polisstationen blir kvar på sin nuvarande plats. Inte bara eftersom HFAB är fastighetsägare till lokalen. – Polisen kan inte få ett bättre läge än vad de har, säger han. foto: Tobias Lagerholm

Ny vd slår ett slag för tryggheten

höör En större kassa i bolaget, en satsning på trygghet och en förhoppning om att kunna ha kvar polishuset på sin nuvarande plats. Det är tre utspel från Höörs Fastighets AB:s (HFAB) nye vd Mikael Nordholm. Han hoppas bli kvar i Höör länge.

Kanske är det inte så konstigt att HFAB:s nye vd Mikael Nordholm redan hunnit bli varm i kläderna. Så har han också löpning, skidåkning och paddel som fritidsintressen.
– Jag är en sportfåne. Nästa år ska jag åka Vasaloppet, säger han med eftertryck.

Men det är knappast intresset för sport som gav honom jobbet sent i höstas. Snarare en diger bakgrund inom fastighetsbranschen.
Mikael Nordholm har erfarenhet från den privata sektorn (Aberdeen Property Investors i Stockholm), regionala fastigheter (region Jönköping) och senast allmännyttan (vd för Finnvedsbostäder i Värnamo).
– Det är en fantastisk bransch. Affärerna, de långvariga relationerna med kunder och hyresgäster och chansen att få vara med och utveckla städer och kommuner. Det är ett väldigt fritt arbete.

I och med att både son och dotter numera håller till i Skåne tog Mikael Nordholm flyttlasset till Lund där han bor.
På senaste kommunfullmäktige presenterade han sig för politikerna. Mikael Nordholm slog då ett slag för att HFAB ska vara med på Västra stationsområdet när kvarteret är på väg att bebyggas. Något som Nordholm också tar upp under intervjun.

– Det är alltid en styrelsefråga men jag vill vara med där. Det är där det kommer att hända saker och då behövs ett draglok som HFAB. Vi kan agera ensamt eller tillsammans med någon annan, säger Mikael Nordholm.
HFAB gör 2017 en vinst på 10,9 miljoner kronor före skatt. Mikael Nordholm vill helst se att pengarna stannar kvar i bolaget och inte plockas ut som utdelning av ägaren Höörs kommun.
– Vinsten behövs för att vi ska kunna fortsätta utveckla Höör och till att stärka vår soliditet som just passerat tio procent. Vi ska helst ligga på mellan 10 och 30 procent i soliditet.

I den aktuella debatten om polishusets framtid i Höör är HFAB en part eftersom man äger själva fastigheten. Mikael Nordholm är tydlig i frågan.

– Om det hänger på att anpassa lokalerna så gör vi allt i vår makt för att fixa så att polisen får sina behov tillgodosedda. Det kommer inte hänga på oss om de flyttar, säger han och lägger till att polisen inte kan få ett bättre läge än vad de har i dag.
Mikael Nordholm menar att polisen har en viktig del i HFAB:s kommande satsning på trygghet.
– Vi satsar i år ett antal miljoner på området som heter Visdomen 4. Det handlar om Ringsjöskolan, badet och biblioteket. Vi kommer byta till bättre utebelysning och försöka bygga bort mörka områden. Där vill vi vara igång till sommaren.

Mikael Nordholm hoppas kunna bli delaktig i Höörs utveckling även om det inte alltid är en fördel att vara en liten spelare.
– Jag har inte satt någon tidsgräns på min anställning utan ser detta som min framtid. Man blir mindre och mindre flyktig med stigande ålder, säger en 53-årig Mikael Nordholm.

Läs mer:

Dagens fråga

Brukar du åka tåg?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×