Miljoner ska ge alla jobb i sommar

Malmö Politikerna avsätter nära tio miljoner för att kunna ge alla gymnasieungdomar som vill jobb eller praktikplats i sommar.

Det handlar om att 1 000 nya platser ska skapas för att nå målet – att alla gymnasieungdomar mellan 16 och 19 år som vill ha ett sommarjobb ska kunna få det.
– Vi vet att det betyder väldigt mycket för gymnasieungdomarna. Men det är ungefär 80 procent av dem som söker som får plats i dag, säger kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).
De nya platserna ska tas fram genom att kommunen ”växlar upp” sin egen organisation. Till exempel saknas det praktikplatser i kommunens helägda bolag. Med en uppväxling och ett samarbete med arbetsförmedlingen och näringslivet i staden ska som sagt alla kunna få ett sommarjobb.
Kommunen satsar runt tio miljoner kronor för de nya platserna plus två heltidstjänster för att hantera ansökningarna. Det ingår också en satsning på digital marknadsföring.
Oppositionen har inga större invändningar mot förslaget, men hade velat se mer.
– Vi tycker det är bra, inte minst för att vi föreslagit det i vår budget årligen, säger Torbjörn Tegnhammar (M):
Han hade gärna sett specifika skrivningar för att få med funktionshindrade ungdomar och – efter klagomål från företag – utbildning i att skriva jobbansökningar.

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×