Zoran Jovanovic fintar bort Jönköping Södras Daryl Smylie i den första kvalmatchen på Vångavallen. Foto: TT/ARKIV

Jovanovic: En tuff men rolig match

FOTBOLL Fjolårssäsongen slutade med segerjubel i ett snöigt Jönköping.
Vinterväder väntar i kväll också när Trelleborgs FF spelar årets första tävlingsmatch borta mot succélaget Östersunds FK i Svenska Cupen. - En tuff men rolig match, säger TFF-mittfältaren Zoran Jovanovic.

Trelleborgs FF avslutade förra säsongen på bästa sätt och kvalade upp till Allsvenskan. Den 19 november blev Dino Islamovic hjälte i kvalet mot Jönköpings Södra när han dundrade in målet på Stadsparksvallen som tog TFF tillbaka till högsta serien. Kort därefter skrev Islamovic på för Östersunds FK – laget som TFF inleder cupspelet mot i kväll.
– Så här tidigt har jag aldrig börjat en tävlingssäsong. Vi kvalade sent i november, så det känns nästan som förra säsongen precis tog slut. Men det är bara roligt att vara igång igen. Det är matcher man vill spela, säger Zoran Jovanovic.

Den tekniske mittfältaren blir en viktig kugge i årets TFF när profiler som Kristian Haynes, Magnus Andersson och Fredrik ”Fritz” Persson har lagt skorna på hyllan. Jovanovic, som kom till klubben från IFK Malmö inför säsongen 2009, fick en flygande start på årets säsong. Mål i första träningsmatchen redan efter två minuter.
– Det är alltid skönt att göra mål, men vem som gör målen är inte viktigast just nu. Nu gäller det att bättra på konditionen och få spelet att sitta, säger han.
Efter träningsmatcherna mot IFK Värnamo och Östers IF väntar nu tuffare motstånd. Regerande mästaren Östersund som har gjort stor succé i Europa League-kvalet.
– Matchen blir en värdemätare för oss. Nu får vi se hur vi ligger till. Det blir en tuff men rolig match. Östersund är ett spännande lag som gillar att spela fotboll, så det ska bli roligt.
ÖFK möter storlaget Arsenal i Europa League i nästa vecka, men Jovanovic tror hemmalaget mönstrar ett starkt lag.
– Jag tror de satsar på Svenska Cupen, som kan ta dem ut i Europa. Och för att gå vidare måste de nog vinna den här matchen. Jag tror de ställer ett bra lag på banan.
TFF har en rad nyförvärv som har börjat träna med klubben i januari. Första månaden har varit bra.
– Det känns positivt. Vi har haft bra träningar och gjort två bra matcher. Det känns att vi är på rätt väg.

Din egen form?
– Formen känns bra. Nu har jag bara spelat två matcher och fått 45 minuter i båda matcherna. Jag vet inte riktigt hur jag ligger till konditionsmässigt, men allt annat känns okej.

Ett stort avbräck för TFF är att skyttekungen Salif Camara Jönsson skadade sig i matchen mot Öster och blir borta länge.
– Det är dessvärre så att hälsenan har gått av. Vi är ledsna för klubbens skull men framförallt för Salifs som ju hade sett fram emot den allsvenska premiären, säger TFF:s sportchef Mattias Kronvall i ett pressmeddelande.
TFF reser upp till Östersund på fredagsförmiddagen.
– Vi har en plan för hur vi ska störa dem. Vi får se om den fungerar, säger Jovanovic.

×