Ida Gullberg har förlängt med H65 Höör. Foto: Martin Trobäck

H65 hoppas på seger mot Zalau

HÖÖR H65 Höör är borta från chans till avancemang i EHF-cupen, men laddar ändå för fullt för att försöka ta revansch hemma (matchen spelas i Lund) mot HC Zalau på lördagen.

– Vi tycker att vi är lika bra som de, men då får vi visa det också. Vi är laddade och kommer att göra allt för att vinna, förklarar H65-tränaren Ola Månsson.
Att det finns en besvikelse kvar bortasegern mot Banik Most, som blev betydelselös på grund av att Larvik skickade ett B-lag till matchen mot Zalau och förlorade, märks på Månsson.
– Det känns fortfarande surt. Men samtidigt kunde vi ju ha besegrat Zalau borta. Då gjorde vi en dålig match.

Ola Månsson förklarar att det finns en del att lära inför framtida mötebn med dylika lag.
– Deras sätt att spela på domarna och klockan, att förstärka situationer och sånt är något svenska lag inte är vana vid att möta. Zalau är extremt bra på det. Nu får vi en chans att träna oss på att inte bli frustrerade utan kunna reda ut det ändå.
Trots att det inte längre finns någon chans att avancera i EHF-cupen tycker Ola Månsson att matchen är viktig:
– Det är den här typen av matchen vi behöver för att utvecklas och som vi är beredda att betala en hel del för att få spela, så då gäller det att utnyttja chansen när vi nu har den helt gratis. Dessutom kan resultatet eventuellt ha betydelse för vår rankingen nästa säsong.
Michaela Fransson och Ida Gullberg är inte tillgängliga för spel på grund av sjukdom.

Apropå Ida Gullberg så meddelade H65 Höör under fredagen att den 19-åriga högersexan skrivit på för två nya år i klubben.
Att hon hittills spelat en lite undanskymd roll bakom Jonna Linéll och Evelina Källhage påverkade inte talangens beslut negativt:
– Äsch, det var inget svårt val att förlänga. Jag bor i Höör och har alltid spelat handboll här. Det är här jag vill vara – speciellt när det går så bra för klubben. Lagmoralen är hög och träningarna håller en kvalitet som inte många andra lag kan matcha, förklarar hon.
– Evelina är jätteduktig och Jonna är tyvärr är skadad. Jag är yngst i den trion och har mycket kvar att lära mig. Visst är det kul när man får spela, men jag ser det som en bonus med mycket speltid.

×