Förlust för Trelleborgs FF i svenska cupen

FOTBOLL Trelleborgs FF förlorade årets första tävlingsmatch. Det blev 0–3 (0–1) på Jämtkraft arena mot Östersunds FK i svenska cupens gruppspel.

Talesättet ”att släkten är värst” stämde på pricken för TFF. Dino Islamovic, som var en av hjältarna när klubben gick upp i allsvenskan förra året, inledde målskyttet för sin nya klubb. Han gjorde 1–0 till Östersund redan efter tio minuters spel i tom bur efter att ha blivit serverad bollen på silverfat av Ken Sema.
Trelleborgs FF, som saknade en del spelare, inledde minst sagt darrigt. Men TFF-arna växte sakta men säkert in i matchen, och man stod upp på ett bra sätt mot Östersund.
Fast efter en stark period i den andra halvleken, så kom 0–2-målet av Tesfaldet Tekie (på ett 18-månaderslån från belgiska Gente) som en kalldusch. Då gick luften ur trelleborgarna. Stridslusten falnade efter hand, och försvarsgeneralen Tom Pettersson fastställde slutresultatet till 3–0.
Landslagsspelaren Ken Sema, som är högaktuell för VM-truppen i sommar, låg bakom alla tre hemmamålen. Nu laddar Östersunds FK för att möta självaste Arsenal i sextondelsfinal i Europa League.

×