Studentnation utsatt för nattlig attack

LUND Natten mot onsdagen utsattes Blekingska nationen för skadegörelse och ofredande som tros vara riktat mot en av de boende i huset.

Klockan 02.05 på onsdagen vaknade boende på Blekingska nationen av vad som beskrivs som skrik, rök och höga smällar i anslutning till nationen på Måsvägen.
Polis kallades till platsen och en utredning har startat efter vad som spekuleras vara ett ofredande riktat mot en ung kvinnlig hyresgäst i nationshuset.

– En eller flera gärningsmän har krossat två rutor, sprutat in skum från en brandsläckare och klottrat ”fascistsvin” på fasaden, berättar Joakim Nyberg, kommunpolis i Lund.
Polis på plats förhörde vittnen till händelsen som skärrats av vad som uppfattats vara en attack mellan extremister av något slag. Men det vill inte polisen i nuläget bekräfta.

Fanny Stewenhag, nationens qurator, vill inte kommentera händelsen närmare men säger att Blekingska nationen ser det som en skadegörelse mot en enskild hyresgäst.
– Det här är inget vi känner riktas mot nationen och vi har inte vidtagit några särskilda åtgärder. Jag var inte själv på plats så hur många som varit involverade kan jag inte uttala mig om, säger Fanny Stewenhag

– Vi har hört målsäganden och även fortsatt att höra vittnen, men vad det här handlar om är i nuläget för tidigt att uttala sig om, säger Joakim Nyberg.

Ingen person har skadats fysiskt av vad som utreds som skadegörelse och ofredande. Polisen har säkrat viss teknisk bevisning på platsen men har i nuläget ingen misstänkt gripen för dådet.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Tror du Sverige får en ny regering före årsskiftet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×