Spottade polis i ögat

Ystad När polisen omhändertog den berusade kvinnan blev hon våldsam. Nu döms hon för flera brott, bland annat förgripelse mot tjänsteman.

Det var under natten mellan den 28 och 29 januari som polisen larmades till Stora Östergatan. På platsen hade ordningsvakter på en restaurang omhändertagit en kraftigt berusad kvinna i 25-årsåldern.
Poliserna tog beslutet att omhänderta kvinnan. Väl inne i polisbilen förändrades plötsligt hennes beteende från lugnt till våldsamt.
Kvinnan började att slå och sparka omkring sig och spottade även polismannen, som även han satt i baksätet, i ena ögat.
Väl inne på stationen fortsatte kvinnan att göra motstånd. I samband med att hon fördes till en cell för tillnyktring spottade hon ytterligare en tjänsteman i ansiktet.
I rätten har kvinnan berättat att hon inte kommer ihåg händelserna under kvällen. Hon kan därför varken neka eller erkänna sina gärningar.
Hon döms dock för förgripelse mot tjänsteman, ringa narkotikabrott och skadegörelse då hennes sparkar orsakade skador på polisbilen.
Påföljden blir 7500 kronor i böter samt cirka 14 000 kronor i skadestånd till de drabbade poliserna, samt till polismyndigheten.

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×