Tjänstemän från kommunen har ökat tillsynen av bland annat olovliga boenden. Här en bild från en industrolokal på Norra Grängesbergsgatan. Foto: Stadsbyggnadskontoret

Nya miljoner ska öka tryggheten

MALMÖ Politikerna avsätter mer pengar för att skapa trygghet i Malmö. Nära 25 miljoner går till ökad tillsyn av den svarta ekonomin och till trygghetsvärdar.

Förra året avsattes 50 miljoner för trygghetsarbete i Malmö, pengar som bland annat användes till ökad tillsyn av olovliga verksamheter av tjänstemän frän miljöförvaltningen, räddningstjänsten och stadsbyggnadskontoret.
Tillsynen ledde bland annat att det blev användningsförbud för en nattklubb i en industrilokal. Lokalen hade plats för runt 500 gäster, men uselt brandskydd.
Av samma anledning stängdes en olovlig pub med plats för 75 gäster och ett utkylt boende i en industrilokal där små barn höll till.

Nu lägger politikerna i kommunstyrelsen ut drygt 10 miljoner kronor för fortsatt tillsynsarbete.
Satsning två, 12 miljoner kronor, går till en fortsatt satsning på trygghetspatruller/städpatruller.
Patrullerna är delvis ett arbetsmarknadsprojekt där långtidsarbetslösa åtgärdsanställs. De rör sig i områden i Malmö och städar och åtgärdar skadegörelse och är samtidigt ambassadörer för staden.

En miljon kronor slutligen går till det preventiva värdegrundsarbete i stadens skolor för att förhindra kränkningar, våld, mobbning och radikalisering.
Det kommer att komma mera, lovar kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S). Det finns mer pengar avsatta för trygghetsåtgärder i den rödgröna budgeten.
Oppositionen har inga större lnvändningar mot satsningen. Tvärtom, tycker oppositionsrådet Torbjörn Tegnhammar (M), är det glädjande att de rödgröna lyssnat på moderaterna om att öka tillsynen.
– Det har vi tjatat om i många år.

Dagens fråga

Har du plockat fram vinterkläderna än?

  • Nej (64%, 338 Röster)
  • Ja (36%, 188 Röster)

Antal röster: 526

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×