Ny seger för MFF i Florida

MALMÖ Två mål av Carlos Strandberg gav Malmö FF andra raka segern under träningslägret i USA. Den här gången blev det 2-1 mot DC United.

MFF gjorde en bra match spelmässigt mot DC United och skapade många chanser, men i den hårda medvinden gick de flesta avslut utanför eller långt över under den första halvleken.
I halvtid stod det 0-0 och då hade MFF dominerat matchbilden ordentligt utan att göra mål. Johan Dahlin i Malmömålet var för det mesta tämligen sysslolös, men DC United var ändå nära att ta ledningen efter en hörna. Bollen tog emellertid i stolpen.

I den andra halvleken började DC United bäst och skapade flera fina lägen. Bland annat fick Darren Mattocks två rena frilägen, missade det första men satte det andra. Och plötsligt var USA-laget, som hade en svag säsong i MLS bakom sig, i ledningen efter 56 minuters spel.
Den andra halvleken innehöll som vanligt många byten och det förändrade också matchbilden. DC United bytte in en del unga spelare medan MFF spetsade till sitt anfall med att byta in Carlos Strandberg i stället för en ganska blek Markus Rosenberg.
Det gav utdelning.

Just som det började se ut som om DC United skulle rida ut stormen slog Strandberg till, först med 1-1 i den 86:e minuten och sedan med 2-1 i den 87:e.
Carlos Strandberg som avgjorde även den första matchen i USA, mot New England Revolution, hade dessutom én skaplig chans på hattrick, men den gången räddade DC Uniteds målvakt.

Carlos Strandberg hade även en nick tätt utanför kort innan han gjorde sitt första mål.
– Vi gjorde det bättre än senast och stora delar av första halvlek är rätt bra. Känslan var att vi borde ha tagit ledningen med alla lägen vi hade men vi fick inte dit bollen. Vi har en andra halvlek som börjar okej men där vi har en svag del i mitten där vi blir lite utspridda, förklarade MFF-tränaren Magnus Pehrsson efter mathen.
– När vi väl fick tillbaka bollen var känslan att vi behövde återhämta oss och då är man fel ute. Det man ändå tar med sig är vår slutforcering. Carlos kommer in och gör två mål och vi tar lite större chanser med ett 3-4-3.

MFF startade med följande lag:
Johan Dahlin – Eric Larsson, Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Egzon Binaku – Sören Rieks, Fouad Bachirou, Oscar Lewicki, Mattias Svanberg – Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff.
Byten: Safari in, Binaku ut 45. Brorsson in, Rasmus Bengtsson ut, 60, Strandberg in, Rosenberg ut 67, Vindheim in, Eric Larsson ut 71, Shabani in, Rieks ut 81.

×