Född i Danmark – riskerar utvisas

ESLÖV/HÖRBY Den 31-årige ledaren för Loyal to Familia i Danmark har fällts i domstol för hot mot en polis – men dök aldrig upp till rättegången i den högre instansen på onsdagen.

Mannen har pakistanskt pass och åklagarmyndigheten vill att han utvisas dit – trots att han är född och uppvuxen i Danmark.
I Köpenhamns byrätt dömdes han i fjol till tre månaders fängelse och villkorlig utvisning.

Han åtalades för en händelse i Köpenhamnska stadsdelen Nørrebro natten mellan 31 juli och 1 augusti i fjol.
Enligt åtalet ska mannen under en polisvisitation av honom och en grupp andra bandmedlemmar ha sagt till de andra att komma ihåg polisens ansikte.

Han ska också, enligt åtalet, ha vänt sig direkt till polisen och sagt till denne att de skulle komma ihåg polisens ansikte och att gav polisen rådet att se upp med vad som kan hända bakom ryggen i framtiden.
Dom faller tidigast 5 mars. Eftersom mannen inte dök upp till rättegången kan han inte frikännas.

Hans advokat förklarade inför rätten att 31-åringens frånvaro inte berodde på bristande respekt för domstolen, men att han inte hade möjlighet att närvara av andra skäl.
Mannen är son till en känd lokal politiker, och dömdes redan som 21-åring till åtta års fängelse för dödligt våld. 2013 dömdes han till tre år och sex månades fängelse för ett grovt knivöverfall.

Ett 40-tal gängmedlemmar fängslades tillfälligt 2013 efter misstankar om knarkförsäljning, dråpförsök och dråp. Samma år greps en annan medlem för misstänkt kidnappning och utpressning.
Enligt uppgifter i danska tidningar har Loyal to Familia på senare tid drabbats av avhopp från medlemmar. Bland annat avdelningen i Köpenhamnsförorten Tingbjer.

LTF har avdelningar även i Skovlunde och Kokkedal.

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×