Döms för ketchup-utbrott i butik

Eslöv Övervakningskamerorna på Pressbyrån visade hur mannen slår ner kassaapparaten, sprutar ketchup i butiken och hur han sedan slänger flaskan mot personalen.
Nu har han dömts för ofredande och skadegörelse.

Det var i april förra året som mannen kom till Pressbyrån i Eslöv för att spela på Svenska Spel. Under besöket i butiken blev mannen upprörd och efter att ha hotat och ofredat personalen blev han tillsagd att gå därifrån.

Mannen blev då ännu mer upprörd och knuffade till kassaapparaten så att den lossnade från disken. På sin väg ut slet han till sig en ketchupflaska och sprutade ner både butiken och personalen. Innan han lämnade Pressbyrån kastade han flaskan mot personalen.
Hela händelseförloppet finns inspelat av butikens övervakningskameror, och personalens berättelse får dessutom stöd av vittnen.
Mannen har erkänt men vill att åtalspunkten skadegörelse ändras till ringa skadegörelse och så vidhåller han att han aldrig kallat personalen för ”hora”.

Han döms nu för ofredande och skadegörelse till skyddstillsyn i kombination med behandling mot sitt spelmissbruk. Han ska dessutom betala skadestånd till Pressbyrån på 10 000 kronor samt 5 300 kronor till personalen. Dessutom ska han betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

  • Ja (68%, 105 Röster)
  • Nej (32%, 49 Röster)

Antal röster: 154

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×