Sigrid Combüchen kommer till Sjöbo bibliotek den 15 mars. Foto: Jacquette Åkerman

Augustnominerad gästar biblioteket

Sjöbo Sjöbo bibliotek kommer snart att gästas av den Augustnominerade Sigrid Combüchen och naturfotografen och författaren Felix Heintzenberg.
Det framgår av vårprogrammet som nu har släppts.

Biblioteket har släppt sitt program för våren. Aktuella Sigrid Combüchen kommer till Sjöbo bibliotek den 15 mars för att prata om sin hyllade och augustprisnominerade romanen ”Sidonie & Nathalie”.

Boken handlar om två personer som är på flykt genom ett krigshärjat Tyskland. Med sina sista tillgångar tar de sig över Öresund till Sverige, men när de är framme fortsätter flykten.

Felix Heintzenberg, professionell naturfotograf, biolog, pedagog och författare, kommer till biblioteket 12 april. Han har gett ut ett flertal böcker och vunnit flera priser i internationella fototävlingar. För många är Felix Heintzenberg känd för sin bok ”Naturpärlor i Skåne”.

Sedan tonåren har han intresserat sig för Arktisk vilda och orörda skönhet. Hans senaste bok ”Arktis”, som varit nominerad till Augustpriset, tar up några av norra halvklotets mest fascinerande livsformer.
Som vanligt hjälper Ystadbygdens släkt- och bygdeforskarförening de som är sugna på att börja släktforska. Till Sjöbo bibliotek kommer de 1 mars och26 april. Vollsjö bibliotek 7 mars, Blentarps bibliotek 10 april och Lövestad bibliotek 23 april. Tiderna för samtliga träffar är klockan 15-18.

Rädda barnen ordnar språkträffar för de som är nya i Sverige eller träna på sin svenska ännu mer. De finns på biblioteket i Sjöbo måndag-fredag klockan 13.30-15.
Fredagsmys med saga och pyssel blir det för det minsta några gånger under våren.

Dagens fråga

Tror du Sverige får en ny regering före årsskiftet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×