Andy Miele lämnar Redhawks med omedelbar verkan. Foto: TT
Stefan Warg har förlängt med Malmö Redhawks. Foto: TT

Andy Miele går till Växjö Lakers

MALMÖ Årets första hockeychock i Malmö: Stjärncentern och prestigevärvningen Andy Miele lämnar Redhawks med omedelbar verkan och går till toppkonkurrenten Växjö Lakers.

Den senaste tiden har det ryktats en del om Andy Miele, som haft en tung period i Redhawks och framför allt haft svårt i defensivarbetet. Miele har både flyttats till en ytterposition och hamnat utanför laget, i Peter Anderssons frysbox, trots att han svarat för 27 poäng på 39 matcher den här säsongen.
Nu står det klart att serieledande Växjö Lakers tar över Mieles kontrakt med omedelbar verkan.
– Jag har trivs väldigt bra i klubben och hela organisationen har behandlat mig på bästa tänkbara sätt. Jag hoppas att det kommer gå riktigt bra för Malmö Redhawks i framtiden, säger Miele själv i en kort kommentar.
Malmö Redhawks skriver i ett pressmeddelande att man vill tacka Andy Miele för hans insatser i klubben och önskar honom lycka till i den fortsatta karriären.

Kontakten med Växjö togs så sent som under onsdagen.
– Vi började med Växjö igår. Så det gick ganska snabbt, säger Redhawks sportchef Patrik Sylvegård till Expressen.
Miele ersätts på kort sikt med Lukas Haudum som varit utlånad till Pantern.
– Sedan får vi se. Vi tittar på att få in en ersättare till Andy. Men ingenting är klart, förklarar Sylvegård.
Växjö Lakers verkar nöjda med sitt nyförvärv:
– Vi har tagit över Andys avtal för den här säsongen. Andy är en kreativ och produktiv spelare som går att nyttja både som center och vinge. Vi gör detta för att ytterligare bredda vår spets inför den stundande säsongsavslutningen, säger Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson.

Samtidigt meddelar Malmö Redhawks att den allt mer offensivt nyttige backen stefan Warg förlängt med klubben och skrivit på ett nytt kontrakt över två år.
– En stabil back med sina största styrkor i det defensiva spelet som vi är väldigt glada över att få ha kvar i två säsonger till. Han har utvecklats varje år han varit hos oss och vi ser ytterligare potential i honom, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.
Warg är själv nöjd med sitt nya kontrakt och ser fram emot kommande säsonger:
– Jag är väldigt glad och det hoppas jag att klubben också är. Jag ville verkligen vara kvar här och jag hoppas kunna vinna SM-guld med Malmö Redhawks. Jag trivs verkligen med allt både i klubben och i staden, säger Stefan Warg.

×